Šport > Košarka
1537 ogledov

Slovenske košarkarje pred odhodom na Eurobasket čaka še en spektakel

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarji se bodo danes v Celju pomerili še proti Hrvaški.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 20.15 odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo. V Celju se bo pomerila s Hrvaško. Slovenska izbrana vrsta je v petek dopoldan trenirala v Ljubljani, po kosilu pa se je odpravila v Laško oziroma Celje, kjer bo opravila zaključni del priprav. Pred vkrcanjem na reprezentančni avtobus se je od soigralcev poslovil Jurij Macura, za katerega se je selektor Aleksander Sekulić odločil, da kot naslednji zapusti priprave. Že prej so s prvotnega sezama odpadli Robert Jurković, Bine Prepelič, Saša Ciani, Luka Ščuka in Gregor Glas. V reprezentančni zasedbi tako ostaja štirinajsterica košarkarjev, na evropsko prvenstvo pa jih bo odpotovalo dvanajst.

košarka Slovenija - Hrvaška Gre za poškodbo? Šport Kaj se dogaja z Dragićem? Zakaj je igral le pet minut? Selektor razkril resnico

"Ko igramo pripravljalne tekme pred polno dvorano domačih navijačev, je ne glede na vse pomembna tudi zmaga, čeprav je poudarek na določenih stvareh v igri. Če damo vse od sebe in preizkušamo stvari, ki smo si jih zamislili, pa tudi poraz na pripravljalnem obračunu ni dramatičen. Proti Srbiji smo delali veliko napak in bili neprecizni pri izvedbi napadov, a je do izraza prišla nadarjenost posameznikov in naš napadalni potencial. Pričakujem, da bomo proti Hrvaški te stvari izboljšali. Hrvaška je izjemna ekipa, ki je močnejša še za naturaliziranega Američana Jaleena Smitha. Imajo kakovostne posameznike, ki skušajo najti pravo kemijo. Ta pa je prepotrebna za velika tekmovanja. Prepričan sem, da se bodo poskušali oddolžiti za poraz v Stožicah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, zato nas nov čaka zahteven preizkus," je dejal selektor Aleksander Sekulić.

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija in Hrvaška se redno srečujeta na košarkarskem parketu. Odigrali sta namreč že 37 medsebojnih dvobojev, 18 jih je pripadlo slovenski in 19 hrvaški izbrani vrsti. Hrvati so Slovence nazadnje premagali 8. septembra 2018, zadnji štirje obračuni pa so pripadli slovenskim reprezentantom. Najbolj prepričljivo in odmevno zmago je Slovenija dosegla pred slabima dvema mesecema, ko je v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu sosede ugnala s 97:69. V primerjavi z junijsko tekmo v Stožicah je najbolj očitna sprememba v hrvaški reprezentanci naturalizirani organizator igre Jaleen Smith. Slednji se je z zelo dobro igro že izkazal pred dnevi, ko je Hrvaška visoko premagala reprezentanco Madžarske.

košarka Slovenija - Hrvaška Odzivi iz Srbije Šport Ne boste verjeli, koga Srbi krivijo za poraz proti Sloveniji

Ker se v celjskem Zlatorogu pričakuje večje število obiskovalcev, Košarkarska zveza Slovenije poziva navijače, da se od doma odpravijo pravočasno. Vhodi v dvorano bodo odprti uro in pol pred začetkom tekme. Manjše število vstopnic je še na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice