Šport > Moto športi
5562 ogledov

To mora storiti Schumacher, če želi obdržati sedež

Mick Schumacher Epa
Mick Schumacher še vedno nima zagotovljenega sedeža v formuli 1 za sezono 2023.

Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, bi lahko po samo dveh sezonah ostal brez sedeža v formuli 1.

Triindvajsetletniku ob koncu tekoče sezone poteče pogodba z ameriškim moštvom Haas F1 Team, kjer naj bi po navedbah nemškega Bilda prihajalo do napetosti med mladim dirkačem in šefom Guentherjem Steinerjem.

Po poročanju nemškega časnika uvodna pogajanja med Schumacherjem in vodstvom ekipe še niso prinesla nobenega konkretnega odgovora. "Odnosi med obema stranema so zapleteni. Guenther Steiner je bil v preteklosti večkrat javno kritičen do Micka," piše Bild.

Mladega Nemca je zaradi pomanjkanja odmevnejših rezultatov nedavno kritiziral tudi njegov stric Ralf Schumacher, potem ko je na Madžarskem prednost pri preizkušanju posodobitev dirkalnika na dirki dobil njegov moštveni kolega Kevin Magnussen

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa
"Mick bi moral dosegati boljše rezultate," je bil neposreden Ralf, ki meni, da bi bila selitev k Aston Martinu dobrodošla novica za Micka, vendar so se šefi britanskega moštva raje odločili za Fernanda Alonsa.

Schumacher je bil eden izmed glavnih kandidatov za naslednika Sebastiana Vettla, ki po koncu sezone zapušča F1, vendar je Aston Martin svoje upe raje položil v bolj izkušenega dvakratnega svetovnega prvaka.

Malemu Schumiju zdaj ne preostane drugega, kot da poskuša zakrpati odnose s šefom ameriškega moštva, obenem pa bo moral dvigniti rezultatsko krivuljo in pričeti redno osvajati točke na dirkah za veliko nagrado.

Po sušni krstni sezoni, v kateri je zabeležil točkovno ničlo, mu je letos uspelo prebiti led na dirki za VN Velike Britanije (8. mesto), teden dni kasneje pa je še izboljšal svojo najboljšo uvrstitev s šestim mestom v avstrijskem Spielbergu. Naslednji dve dirki je končal izven deseterice.

Po besedah Steinerja so se premiki v pravo smer začeli že v Kanadi, kjer se je njegova dirka sicer končala z odstopom. "Bil je precej bolj umirjen, čeprav mu ni uspelo osvojiti točke," je pristop 23-letnika povzel šef Haasa.

"Ne vem, zakaj takšna sprememba. Na to vprašanje nimam odgovora. Preprosto je bil bolj sproščen, nato je sledila prva dirka po osvojenih točkah. Morda mu je to pomagalo. Pri fantih z ogromno dirkaškimi izkušnjami je vedno težko reči, kaj jim roji po glavi, saj s "poker obrazom" prikrivajo svoje misli in občutke," je povedal Steiner.

Na neposredno vprašanje, kaj mora storiti Schumacher, če želi podaljšati pogodbo s Haasom, pa je Steiner odvrnil: "Osvojiti več točk." 

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice