Šport > Moto športi
3879 ogledov

Fia sprejela nova pravila v Formuli 1

Formula 1 Profimedia
Fia je sprejela pravila za motorje v formuli 1, ki bodo veljala do sezone 2026.

Krovna avtomobilistična zveza Fia je danes sprejela nova pravila, ki urejajo novosti predvsem na področju opremljanja z motorji v svetovnem prvenstvu formule 1, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je sporočila Fia, pravila glede pogonskih enot dirkalnikov do leta 2026 nadaljujejo razvoj zadnjih let, ki se osredotoča na napredek in prizadevanjih za ohranjanje okolja.

Motorji v prihodnosti bodo podobni tistim, ki jih v formuli 1 uporabljajo že zdaj, le da bodo v hibridnih enotah postopoma povečevali delež električnega pogona do 50 odstotkov, pri delu motorja s klasičnim notranjim zgorevanjem pa bodo do takrat popolnoma opustili uporabo fosilnih goriv, motorji bodo lahko uporabljali le sintetična.

"Vzpostavitev napredne tehnologije pogonskih enot formule 1 s sintetičnimi gorivi se sklada z našimi cilji, da formula 1 pomeni tudi napredek in kažipot za običajne avtomobile. Poleg tega želimo do leta 2030 ogljični odtis zmanjšati na ničlo," je ob tem dejal predsednik Fine Mohamed Ben Sulajem.

Obenem bodo z novimi pravili tudi pocenili proizvodnjo oziroma razvoj pogonskih enot, s čimer želijo v formulo 1 privabiti še več proizvajalcev oziroma avtomobilskih tovarn.

Daniel Ricciardo Škandal Šport Velik zasuk v drami, ki trese Formulo 1! Vpletla se tudi ena največjih ekip
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice