Šport > Moto športi
7597 ogledov

Velik zasuk v drami, ki trese Formulo 1! Vpletla se tudi ena največjih ekip

Oscar Piastri Profimedia
Talentirani voznik, ki je bil nedavno vpleten v veliki prestopni škandal, naj bi pri McLarnu zamenjal Ricciarda, na katerega pri slednjem ne računajo več.

Vodstvo F1 ekipe McLarna naj bi svojemu vozniku Avstralcu Danielu Ricciardu sporočilo, da nanj v prihodnji sezoni ne računa več, saj naj bi ga za volanom njihovega dirkalnika zamenjal 21-letni Ricciardov rojak Oscar Piastri, ki je bil v zadnji dneh v centru velikega škandala.

Iz McLarna zadeve še niso komentirali, so se pa zato o tej temi razpisali številni znani mediji specializirani za moto športe, ki trdijo, da Ricciardo ni izpolnil pričakovanj ekipe, katero je okrepil pred lansko sezono.

Avstralec namreč v bolidu legendarne angleške ekipe ni prikazal predstav, ki so ga krasile pri Renaultu in Red Bullu. Z izjemo lanske senzacionalne zmage na VN Italije Ricciardo pri McLarnu ne blesti in je v letošnji sezoni zbral vsega 19 točk, najboljši rezultat sezone pa je dosegel s šestim mestom. Njegov moštveni kolega Lando Norris je v tem času zbral že 76 točk 

Daniel Ricciardo | Avtor: Profimedia Profimedia

Številni dirkaški mediji tako poročajo, da bo rezervni voznik Alpina Piastri nasledil Ricciarda, nekateri celo trdijo, da je do podpisa pogodbe prišlo že prejšnjo soboto.

Piastri je bil sicer minuli teden v središču velikega prestopnega škandala, saj je Alpine v torek objavil, da bo njihov rezervni voznik Piastri naslednjo sezono zamenjal Fernanda Alonsa, ki se seli k Aston Martinu.

Toda na veliko presenečenje vseh se je preko socialnih omrežij oglasil Piastri ter vse skupaj demantiral in zatrdil, da v prihodnji sezoni ne bo vozil za Alpine, saj ga za naslednje leto za ekipo ne veže več nobena pogodba. Kot kaže, je bil namreč že dogovorjen z McLarnom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice