Avto
76784 ogledov

Skrivnostna Ferrarijeva formula znova opažena na avtocesti

S formulo 1 po avtocesti Youtube
Češka policija je sporočila, da išče voznika, ki je po avtocesti z veliko hitrostjo vozil dirkalnik Ferrarija "formule 1". Voznik tvega, da bo dobil prepoved vožnje in več deset tisoč evrov skupne kazni.

Na družbenih omrežjih je bil objavljen posnetek, na katerem je videti, kako avto z veliko hitrostjo prehiteva druga vozila na avtocesti. Posnetek prihaja z avtoceste pri Pribramu na Češkem, policisti pa občane prosijo za pomoč, če bodo imeli več informacij. Kot piše spletna stran "motor1", gre po vsej verjetnosti za isto vozilo, ki so ga pred leti videli na avtocesti med Pribramom in Dobrišom. Takrat je bil osumljen 45-letnik, ki pa ni bil kaznovan, saj policija ni zbrala dovolj dokazov. Osumljenec se je kazni izognil, ker zaradi nošenja čelade ni bil jasno identificiran.

Zdi se, da je dirkalnik poklon Ferrariju F2004, ki ga je v sezoni 2004 v motošportu uporabljal superzvezdnik F1 Michael Schumacher. Nosi tudi številko 7, za katero se ugiba, da je poklon Schumijevim sedmim naslovom svetovnega prvaka – zadnjega je osvojil leta 2004 z uporabo F2004.

Video Avto Video: Druženje ljubiteljev hitrih vozil se je končalo z incidentom

Opozoriti je treba, da od leta 1990 do 2009 noben Ferrarijev dirkač Formule 1 ni imel številke 7 na dirkalniku.
Samoumevno je, da dirkalniki formule 1 in drugi dirkalni avtomobili niso dovoljeni za uporabo na cestah. Ti specializirani stroji ne ustrezajo standardnim tehničnim specifikacijam in jih je dovoljeno voziti samo na dirkališčih in zaprtih krogih.
 

Komentarjev 4
  • crna 09:16 16.avgust 2022.

    Predober za AC.

  • jakec1575 09:13 16.avgust 2022.

    čehi so nas prehiteli, dobesedno.