Avto
27283 ogledov

Vozniku kazen, čeprav ni kršil zakona?

Youtube
Kljub temu, da ni kršil nobenih zakonov, bi utegnil imeti češki multimilijonar po hitri vožnji v svojem bugattiju težave z nemškimi oblastmi.

Posnetek češkega multimilijonarja v Nemčiji močno razburja. Radim Passer, njegovo bogastvo je ocenjeno na okoli 300 milijonov evrov, si je s svojim bugatti chironom privoščil vožnjo, ki je niso mogle spregledati niti nemške oblasti. Na avtocesti A2 med Berlinom in Hannovrom, ki jo je snemal in objavil na spletnem omrežju, je merilnik hitrosti pokazal hitrost 417 kilometrov na uro. Vožnja je bila posneta lani poleti, a je posnetek v javnosti zaokrožil šele zdaj. Po poročanju več nemških medijev se je policija "po intenzivnih preverjanjih" odločila, da uvede preiskavo zoper voznika. Zdaj bo "pravno dejstva" presodilo državno tožilstvo.

Video Avto Češki milijonar z vožnjo "sprovociral" nemškega ministra

Vendar je to lahko težava. Na odseku poti, ki je na posnetku, ne velja omejitev hitrosti. Avtocesta je bila tripasovna, suha in čista, vidljivost dobra, drugih vozil na cesti skoraj ni bilo. Tiskovna predstavnica policije je za nemške medije dejala, da ravnanje "ni odgovorno". V najboljšem primeru bi lahko voznika preganjali s splošnimi predpisi iz zakona o cestnem prometu, po katerem drugi udeleženci v cestnem prometu ne smejo biti ogroženi bolj, kot je v danih okoliščinah neizogibno. Ali bo državno tožilstvo na tej podlagi sprožilo postopek, bo treba še videti.
 

Komentarjev 4
  • crna 06:15 27.januar 2022.

    Vsi avtomobili naj bi bili zakonsko omejeni na 250 km/h, torej nekaj ne štima.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:45 26.januar 2022.

    Če hitrost ni omejena, se lahko peljem z nadzvočno ali pa s svetlobno hitrostjo....Amen !!

  • ae8aecafd0d127e29826f17b5a598081f0e7e32b 09:15 26.januar 2022.

    Po črti fura ...?