Avto
3870 ogledov

Češki milijonar z vožnjo "sprovociral" nemškega ministra

Youtube
Češki milijonar Radim Passer si je s svojim bugatti chironom privoščil vožnjo, ki je niso mogle spregledati niti nemške oblasti.

Na odseku nemške avtoceste, med nemškima mestoma Berlin in Hannover, kjer ne velja omejitev hitrosti, je s superšportnim avtomobilom vozil s hitrostjo 417 km/h, pri čemer je vse skupaj posnel, objavil na Youtube in se s tem pohvalil.

Nesreča motoristi Video Avto Video: Vzrok za hudo nesrečo menda valovita cesta

Podjetnik, ki je 33. najbogatejši Čeh, njegovo premoženje pa je ocenjeno na okoli 300 milijonov evrov, je navedel, da je bil posnetek narejen lani na 10-kilometrskem ravnem odseku avtoceste s tremi pasovi, kjer je bila dobra vidljivost. "Varnost je bila prioriteta," je dejal.

Test Avto Test: Ali je počasen voznik v hitrem avtu hitrejši od hitrega v počasnejšem?

Čeprav dobršen del nemškega avtocestnega omrežja še vedno nima omejitve hitrosti, so na ministrstvu za promet v sporočilu zapisali, da je "tako okruten način vožnje v rednem cestnem prometu preprosto nedopusten in nevaren, ker lahko ogrozi vse udeležence v prometu".

Video Avto Video: Tako je videti avtomobilski salon po poplavi

"Vsi udeleženci v prometu morajo upoštevati pravila cestnega prometa," so dodali na ministrstvu in pojasnili, da lahko vozniki vozijo le s hitrostjo, s katero lahko ohranijo nadzor nad vozilom.

BMW voznik Auč! Avto Video "dvoboja" tesle in BMW iz Celja

50-letni poslovnež je v preteklosti podobno že "preizkušal" bugatti veyrona. Leta 2015 je dosegel hitrost 402,5 kilometra na uro, kar je bila takrat največja izmerjena hitrost na javni avtocesti.

Omejitev hitrost ina 130 km/h na nemških avtocestah je bila ena od predvolilnih tem pred nemškimi volitvami. Stranka zelenih, ki je zdaj partner v nemški koalicijski vladi, je v lanski volilni kampanji pozvala k omejitvi hitrosti 130 km/h na celotnem avtocestnem omrežju. Poziv je bil povezan s prizadevanji za zmanjšanje izpustov CO2. Vendar je bil ta predlog med pogovori o sestavi nove vlade zavrnjena.

Komentarjev 5
  • Toma 19:24 21.januar 2022.

    50 let?! Zgleda kot 75!

  • 4krogci 18:29 21.januar 2022.

    Kot prvo je to lanski posnetek, kot drugo je bil avto pred tem na uradnem servisu v celoti pregledan zaradi varnosti, potem je se primeren dan s primerno temperaturo, vlago,..., pa dodajmo se tocno določeno uro, da ni prometa, pa ...prikaži več celotna ekipa ki ej to omogocla....in kar je najvazneje... oblasti so bile o tem obvescene! Oz. se vec...prvo jih je prosil za dovoljenje preizkusanja na dirkalicu 8na ovalu) pa so mu sami predlagal da naj na tem in tem odcepu to naredi saj je ravno in

  • rd2dmk2 17:02 21.januar 2022.

    mene je pri tem videu nekaj zmotilo.. kje so bili pa vsi "udeleženci" ma cestra prazna kot da bi se Putin peljal. kaj bi jest dal, da bi se po naši avtocesti peljal, pa ne bi srečal nobenga šleparja, kamiona ...prikaži več in da ne omenim kakega telefonista na levem pasu pri 90 na uro.