Avto
41877 ogledov

Vozniki pozor: Lov na prehitre voznike na novih lokacijah v Ljubljani

Novi merilniki hitrosti v Ljubljani
1/5
Anže Petkovšek
V Ljubljani so postavili nova ohišja za merilnike hitrosti. Razkrivamo, kje merijo hitrost in fotografirajo prehitre voznike.

Mestno redarstvo v Ljubljani ima postavljena ohišja na Celovški cesti 269, Cesti Dolomitskega odreda 94, Dolenjski cesti 43, Roški cesti 17, Slovenčevi ulici 15, Slovenski cesti 36, Zadobrovški cesti 55, Samovi ulici 9, Opekarski cesti 11, Aljaževi ulici 45 in Cesti v Mestni log 45, katera so že v operativni uporabi. 

Merilnik hitrosti 5 km/h za voznika Avto Celo na "zakotni" cesti dobili merilnik, na AC še ne

Iz mestnega redarstva so za zurnal24.si pojasnili, da je ohišje postavljeno tudi na Tržaški cesti, vendar se meritve še ne izvajajo. Novi ohišji pa sta nameščeni na Kajuhovi ulici in na Poti Rdečega križa.

Novi merilniki hitrosti v Ljubljani | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Vse lokacije merjenj so označene z znakom za obveščanje o izvajanju meritev hitrosti, ki označujejo bližino mesta, kjer so nameščene stacionarne naprave za odkrivanje in dokazovanje presežene najvišje hitrosti.

Izvajanje meritev hitrosti je eden od trajnostnih ukrepov Mestne občine Ljubljana, katerih namen je zmanjšanje hitrosti v Ljubljani in posledično večja varnost v prometu. Kot trajni ukrep Evropskega tedna mobilnosti 2021 bo Mestno redarstvo v naslednjih dneh pričelo z uporabo dveh novih ohišij za samodejno merilno napravo in dveh novih merilnikov hitrosti za nadzor prometa.
 

Avto Neverjetno, kaj se vrača v avtomobile

Lokacije sprejete v sodelovanju z AVP

"Javnost bomo še pred začetkom izvajanja meritev obvestili, prav tako pa bodo lokacije označene z znaki za obveščanje z napisom »merjenje hitrosti«," so nam odgovorili iz MOL. 

Novi merilniki hitrosti v Ljubljani | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Merilec hrupa Novost Avto Uvajajo radarje hrupa

Trenutno Mestna občina Ljubljana razpolaga z dvema stacionarnima samodejnima merilnima napravama za merjenje hitrosti ter dvema mobilnima samodejnima merilnima napravama, ki sta nameščeni v službenih vozilih. 

Radar hitrost merjenje Ujeti na radar? Avto Ujeti na radar? Čez toliko časa vas bo čakala v nabiralniku kazen

Pojasnili so nam še, da vsakokratni izbor lokacij sledi predlogom četrtnih skupnosti, upoštevajoč Priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti, ki jih je izdala Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa kakor tudi na lastnih opažanjih in pobudah občanov.
 

Komentarjev 5
 • jakec1575 22:26 19.september 2021.

  Zoka se je iz mb zgodbe marsikaj naucil in jih postavlja pocasi. anga po anga. ali so res na pravih mestih je pa ze drugo vprasanje. na dolocenih cestah si ga ne upa.

 • Avatar jezeran
  jezeran 20:58 19.september 2021.

  To se v Mariboru sigurno ne bi zgodilo, bi vsi prej zgoreli. Ljubljana to je pa drugo selo, tam lahko vsak lopov dela kar hoče

 • Boris 19:54 19.september 2021.

  V imenu zagotavljanja in zviševanja varnosti se "investicije" hitro povrnejo, a n'de ?