Šport > Moto športi
83201 ogledov

Z vso silo udaril po Corinni: "Schumacherjeva družina laže"

Michael in Corinna Schumacher Reševalni pas/Twitter
Nekdanji menedžer Michaela Schumacherja si vse od nesreče pred devetimi leti neuspešno prizadeva navezati stik z nekdanjim klientom.

Willi Weber, dolgoletni agent Michaela Schumacherja, je družino sedmemkratnega svetovnega prvaka obtožil "laganja" in ji očital zavajanje javnosti z nerazkrivanjem informacij o zdravstvenem stanju legendarnega nemškega dirkača.

Weber, nekoč eden tesnejših Michaelovih prijateljev in sodelavcev, je bil v preteklosti večkrat kritičen do odločitev žene Corrine in tiskovne predstavnice Sabine Kehm, ki je pred 12 leti prevzela njegovo mesto v dirkačevem menedžementu.

Schumijev krog vse od nesreče pred devetimi leti skrbno varuje informacije o stanju danes 53-letnega Nemca in omejuje stike z njim.

Med tistimi, ki nimajo dostopa dirkaške legende, je tudi njegov nekdanji menedžer, ki ga poteze družine, s katero je imel nekoč prijateljske odnose, nadvse žalostijo.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Weber si je vrsto let prizadeval navezati stik z nekdanjim klientom in se celo javno zaklinjal, da je pripravljen podpisati dogovor o molčečnosti, a je Corinna vztrajno ignorirala njegove klice, zato se je naposled vdal v usodo.

"To mi še vedno povzroča hudo bolečino," je v pogovoru za Gazzetto dello Sport dejal 80-letnik. "Stokrat sem poskusil kontaktirati njegovo ženo Corinno, vendar se ni odzvala na moje klice. Poklical sem Jeana Todta in ga vprašal, ali naj grem v bolnišnico. Odvrnil mi je, da je prezgodaj in da naj počakam."

"Naslednji dan sem spet klical, a se ni nihče oglasil. Nisem pričakoval takšnega odnosa. Še vedno sem jezen. Popolnoma so me izključili. Najprej so govorili, da je še prezgodaj, no, zdaj je verjetno prepozno. Minilo je devet let. Morda bi morali končno povedati tako, kot je."

"Sprva sem razumel njihov položaj, saj sem vedno ščitil Michaelovo zasebno življenje. Toda odtlej smo poslušali same laži. Leta po nesreči sem spoznal, da ne morem ničesar več spremeniti. Michael mi je bil kot sin. Še vedno me boli, ko govorim o tem," je dodal nekdanji agent.

Willi Weber Michael Schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • ico8 12:37 20.julij 2022.

    Kot "mister 20%" mu je pobral vec kot prevec denarja, sedaj bi pa rad se od zivo-mrtvega trupla se kar kasiral?! Fujjj!