Fia dokončno odpovedala Bahrajn

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Krovna organizacija formule 1, Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia), je uradno s koledarja dirk za sezono 2011 prečrtala Bahrajn. VN Indije se tako vrača na svoj originalen datum, 30. oktober. Do konca sezone je tako še 12 dirk.
Oglej si celoten članek

"Premierna VN Indije bo 30. oktobra, sezona pa se bo kot sprva predvideno končala 27. novembra v Braziliji," je Fia zapisala v sporočilu za javnost. Svetovni svet Fie je na sredinem zasedanju soglasno odločil, da VN Bahrajna dokončno črtajo s koledarja letošnjih dirk, kar pomeni, da bo sezona 2011 vsebovala 19. preizkušenj (do konca jih je torej še 12).

Odločitev Fie je bila le še formalnost, saj so organizatorji in Bernie Ecclestone pod pritiskom javnosti in moštev že prejšnji teden odpovedali organizacijo dirke. Spomladi je dirka odpadla zaradi izgredov v državi, a bila pred tremi tedni vrnjena na koledar (za 30. oktober). Uprli so se borci za človekove pravice (na spletu so zbrali skoraj pol milijona podpisov proti dirki), pa tudi moštva, ki so bila proti sezoni do sredine decembra – brez njihovega soglasja se sredi sezone koledar tako ali tako ne more menjati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.