Šport > Moto športi
19 ogledov

Fia dokončno odpovedala Bahrajn

Fernando Alonso Ferrari Bahrajn 2011 Reuters
Krovna organizacija formule 1, Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia), je uradno s koledarja dirk za sezono 2011 prečrtala Bahrajn. VN Indije se tako vrača na svoj originalen datum, 30. oktober. Do konca sezone je tako še 12 dirk.

"Premierna VN Indije bo 30. oktobra, sezona pa se bo kot sprva predvideno končala 27. novembra v Braziliji," je Fia zapisala v sporočilu za javnost. Svetovni svet Fie je na sredinem zasedanju soglasno odločil, da VN Bahrajna dokončno črtajo s koledarja letošnjih dirk, kar pomeni, da bo sezona 2011 vsebovala 19. preizkušenj (do konca jih je torej še 12).

Odločitev Fie je bila le še formalnost, saj so organizatorji in Bernie Ecclestone pod pritiskom javnosti in moštev že prejšnji teden odpovedali organizacijo dirke. Spomladi je dirka odpadla zaradi izgredov v državi, a bila pred tremi tedni vrnjena na koledar (za 30. oktober). Uprli so se borci za človekove pravice (na spletu so zbrali skoraj pol milijona podpisov proti dirki), pa tudi moštva, ki so bila proti sezoni do sredine decembra – brez njihovega soglasja se sredi sezone koledar tako ali tako ne more menjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.