Šport > Moto športi
20 ogledov

VN Bahrajna dokončno odpovedana

Dirkači letos v Bahrajnu ne bodo dirkali. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prireditelji VN Bahrajna so tudi uradno odpovedali dirko. "Ne želimo po nepotrebnem podaljševati prvenstva," je dejal predsednik dirkališča v Bahrajnu šejk Zayed R. Alzayani.

Potem ko je Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) nedavno dirko formule 1 za VN Bahrajna, ki je zaradi nemirov v državi februarja odpadla, prestavila na konec oktobra, so se takšnemu koledarju svetovnega prvenstva uprla moštva. V petek so prireditelji tudi uradno odpovedali dirko in odstopili od organizacije.

Čeprav je vodja tekmovanja Bernie Ecclestone želel izpeljati dirko v Bahrajnu, so se uprla moštva in niso želela nastopiti. Če bi dirko namreč izvedli 30. oktobra (takrat bi morala biti na sporedu dirka za VN Indije), bi indijsko preizkušnjo prestavili na december, kar pa je močno ujezilo vodje moštev, ki ne želijo podaljševati sezone. Proti temu je glasovalo kar enajst od skupno dvanajstih ekip, ki sodelujejo v SP.

V petek so se z odpovedjo dirke strinjali tudi prireditelji. "Čeprav bi bil Bahrajn navdušen gostitelj dirke tudi 30. oktobra, je jasno, da bi bil koledar prenatrpan. Takšno odločitev moštev spoštujemo, zato smo se odločili, da dirko odpovemo. Ne želimo namreč po nepotrebnem podaljševati prvenstva," je v izjavi za javnost dejal predsednik dirkališča v Bahrajnu Zayed R. Alzayani, ki je potrdil, da se prireditelji že veselijo dirke prihodnje leto.

Odločitev prirediteljev VN Bahrajna je prišla ravno v času sedme dirke SP, nedeljske preizkušnje za VN Kanade v Montrealu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.