Šport > Moto športi
29 ogledov

Hamilton: "Le zakaj bi menjal ekipo?"

Lewis Hamilton zmaga Kitajska 2011 EPA
"Ne vem, zakaj bi si želel zamenjati ekipo, če pa imam skoraj najbolj konkurenčen dirkalnik," Lewis Hamilton (McLaren) zavrača, da bi bil njegov sestanek s šefom Red Bulla, Cristianom Hornerjem, povezan z njegovo prihodnostjo po letu 2013.

"Odločno lahko zatrdimo, da ni nobenih pogovorov z Red Bullom ali Ferrarijem, z nikomer. Če se bomo želeli pogovarjati za novo pogodbo, se bomo najprej z McLarnom," je medijska poročanja, da se je Lewis Hamilton z vodjo Red Bulla, Christanom Hornerjem, v Montrealu srečal, da bi se pogovoril o možnem prestopu v njihovo ekipo v sezoni 2013, zavrnila agencija XIX Entertainment, ki zastopa britanskega dirkača.

Temu vprašanju se v Watkins Glenu, kjer je v torek preizkusil dirkalnik serije Nascar (in bil navdušen), ni mogel izogniti niti Hamilton. "Ne vem, zakaj bi si želel zamenjati ekipo, če pa imam skoraj najbolj konkurenčen dirkalnik. Dokler bom imel dirkalnik za zmage, ne bo razloga, da odidem." Letos je eno res dosegel, a ima po sedmih VN za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull) vseeno že 76 točk zaostanka in tako se kaj lahko zgodi, da bo še tretjo sezono zapored ostal brez naslova svetovnega prvaka. "Sem v eni od največjih ekip vseh časov, v ekipi z zgodovino. Imamo dirkalnik, s katerim se lahko zmaguje, kar je v nedeljo dokazal moj ekipni kolega. Smo edina ekipa ob Red Bullu, ki je letos zmagala VN."

"Poznam vse šefe ekip in drugo osebje. Poznam šefa Ferrarija, z njim pogosto klepetam. Christiana pa poznam že iz nižjih serij in zato z njim pogosto govorim. Minuli vikend sem govoril z marsikom," Hamilton zavrača, da bi bil njegov sobotni zasebni sestanek s Cristianom Hornerjem povezan z njegovo prihodnostjo. Pa vendarle: Red Bull bo imel leta 2013 prost kokpit, Hamilton pa ne skriva, da v formuli 1 še ni dosegel vsega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.