Šport > Moto športi
21 ogledov

O Hamiltonu: "Saj bo še kdo umrl"

Button in Schumacher, Montreal EPA
Jenson Button je tudi uradno zmagovalec VN Kanade. Po njej odmevajo zapravljena priložnost Fernanda Alonsa, prebujenje Michaela Schumacherja in novo agresivno dirkanje Lewisa Hamiltona. "Saj je popolnoma nor!"

Buttnova dirka kariere

Štiriurna dirka za VN Kanade ni dobila epiloga za zeleno mizo. Jenson Button(McLaren) ni dobil kazni niti za trčenje z Lewisom Hamiltonom (McLaren) niti za nesrečo s Fernandom Alonsom (Ferrari) in tako je tudi uradno zmagovalec sedme dirke sezone 2011. "Po počasnih posnetkih in pogovorih z vsemi vpletenimi dirkači, so se komisarji odločili, da je šlo za dirkaški nesreči," je Fiazapisala v svoji izjavi. Odločitev je pravilna, saj ob nesreči s Hamiltonom tega Button sploh ni videl, z Alonsom pa sta bila kolo ob kolesu, ko sta rahlo zadela in Španec je dirko končal (nasedel je na robniku). Za prvaka iz sezone 2009 se je tako dirka v Montrealu iz obupne (v boksih je bil šestkrat, enkrat tudi kazensko, zaradi prehitre vožnje za varnostnim avtomobilom) spremenila v najboljšo zmago v karieri. "Že stopničke bi bila izjemen dosežek. Da pa sem po toliko akcije, celo zmagal ... neverjetno. Moja prva zmaga je bila nekaj posebnega in vedno bo, a lahko rečem, da je pa ta najboljša v moji karieri." Je njegova deseta in z njo se je prebil na drugo mesto skupnega seštevka, a za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostaja visokih 60 točk.

"Saj bo še kdo umrl"

V pravo nočno moro pa se je dirka na stezi Gilles Villeneuve spremenila za do pred to VN prva Vettlova zasledovalca, Hamiltona in Alonsa. Oba sta končala brez ene same točke. Britanec je na drugi dirki zapored dirkal preveč divje: najprej je zadel z Markom Webbrom (Red Bull), bil nato večkrat na meji nesreče z Michaelom Schumacherjem (Mercedes), vse pa se je končalo s trčenjem z ekipnim kolegom. Nekdanji prvak in zdaj strokovni komentator na nemški televiziji RTLNiki Lauda, meni, da je šel prek limita. "Kar je storil Hamilton, je šlo prek meje. Saj je popolnoma nor. Če ga Fia ne bo kaznovala, tega sveta ne razumem več. Tako se ne more več dirkati, saj bo še kdo umrl."No, tako hudo pa spet ni bilo. Nesreča z Buttnom je bila pač posledica tega, da mu je zapeljal v mrtvi kot. Vsekakor pa prvak iz sezone 2008 res dirka preveč agresivno, podobno kot Marco Simoncelli (Gresini Honda) v MotoGP-ju. Mnenje deli tudi nekdanji prvak iz Brazilije, Emerson Fittipaldi"Lewis je izjemen talent, svetovni prvak, a včasih je pri prehitevanjih preveč agresiven."

Schumi se smeje in joče

"Vse je šlo narobe, od ranega jutra, ko sem videl, da dežuje. Res škoda, ker smo imeli res dober ritem, a imeli smo veliko smole," je zapravljeno priložnost objokoval Alonso. "Ko se je dirka začela, sem vedel, da bo šlo z gumami intermediate mnogo hitreje. Šel sem jih zamenjat, pa se je ulilo. Sledila je rdeča zastava, torej smo zaman menjali gume." Po prekinitvi pa je hitro sledila nesreča z Buttnom. A Španec se še ne predaja, pa čeprav za Vettlom zaostaja že 91 točk. "Prvenstvo še ni odločeno, a zdaj moramo upati na napake tekmecev. Imamo vse boljši dirkalnik, glave bomo obdržali gor, trdo delali in ohranili samozavest." Če je šlo Alonsu vse narobe, pa je šlo (skoraj) vse prav Schumacherju. 42-letni veteran je bil prvič po vrnitvi blizu stopničkam. Na mokrem je bil drugi, v zadnjih krogih pa na suhi stezi ni mogel zadržati Buttna in Webbra. "Z enim očesom se smejem, z drugim pa jokam. Ne vem, ali naj bom vesel ali ne. Bil sem drugi. Res bi rad končal na zmagovalnem odru. No, čeprav nam ni uspelo, pa smo lahko zadovoljni z borbo, ki smo ji prikazali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.