Šport > Moto športi
23 ogledov

Hamiltonov "skrivni" sestanek

Hamilton Montreal 2011 EPA
Sebastian Vettel in Lewis Hamilton od sezone 2013 naprej v isti ekipi? Špekulacija se je pojavila že pred sezono, zdaj se spet, potem ko se je Hamilton v soboto ena na ena srečal z vodjo Red Bulla, Christianom Hornerjem.

Naj Lewis Hamilton (McLaren) dela še toliko napak, ostaja najbolj zaželena "roba" na tržnici formule 1. Kot poroča Autosport, se Red Bull več kot le zanima zanj. V soboto zvečer se je v paddocku Montreala srečal na zasebnem pogovoru z vodjo Red Bulla, Christianom Hornerjem. Tema pogovora naj bi bil Britančev prestop v moštvo prvakov v sezoni 2013. Pogovarjala sta se 15 minut. Nihče ne pove, kaj je bila tema, a nihče ne verjame uradnemu pojasnilu, da je šlo le za družabni obisk. Hamilton mora gledati v prihodnost in glede nato, da je Fernando Alonso s Ferrarijem podaljšal do 2016, poskočni konjič za 26-letnega Lewisa ne pride v poštev.

Čeprav je Hamilton pred sezono ekipo Red Bulla označil za "pivsko firmo" in ne pravo dirkalno ekipo, pa se njegove frustracije v eni od treh najuspešnejših moštev vseh časov, torej pri v McLarnu, vse bolj povečujejo. Ker na kvalifikacijah ni dovolj konkurenčen za prvo startno vrsto, nato na dirki pritiska prek limita in to je tako v Monaku kot v nedeljo v Kanadi vodilo v slab rezultat, ki ga je potisnil v zaostanek 76 točk za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull). Vsekakor bi bilo zanimivo videti v isti ekipi Hamiltona in Vettla. Slednji ima pogodbo z biki do konca sezone 2014. "Lewis ima zadnje čase le smolo. Razumem, da je razočaran, a ko zmaguje, za našo ekipo to počne z veseljem," pove vodja McLarna, Martin Whitmarsh.

Hamilton je "otrok" McLarna, ne nazadnje ekipa iz Wokinga nad njegovo kariero bdi že od njegovega 12. leta, a mu vse od šampionske sezone 2008 ni več ponudila res konkurenčnega dirkalnika. Britanski dirkač ima od lani tudi novega menedžerja in agencija Simona Fullerja mu bo zagotovo priskrbela najboljšo možno pogodbo za sezone od 2013 naprej - tako finančno kot konkurečen dirkalnik. Je pa res, da se od leta 2013 pravila (zlasti, kar se tiče motorjev) močno spreminjajo in tako se lahko razmerje moči med moštvi pošteno spreobrne. Pa vendarle: le kdo si ne bi želel dirkati za ekipo, kjer dirkalnik konstruira Adrian Newey.

Hamiltonu v zagovor

"Lewisa povsem razumem in ga bom vedno zagovarjal. Je odličen dirkač, prijatelj in sam ne delim kritik na njegov račun. Vsak gre skozi težavno obdobje, a je eden najboljših. Kritike ga bodo naredile le še močnejšega," pa o Hamiltonu pove prvi mož Mercedesovega športnega oddelka, Norbert Haug. Hamiltonovo dirkanje, kljub agresivnosti, zagovarja tudi Jenson Button (McLaren), ki je bil v nedeljo skorajda njegova žrtev: "Lewis je veliko na naslovnicah, a to je zato, kjer je hudičevo dober. Je pravi dirkač in borec. Zaradi tega sem želel priti v to ekipo, da bi dirkal ob supertalentiranem dirkaču, enem najboljših v formuli 1. Njega je dobro imeti za tekmeca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.