Šport > Moto športi
14 ogledov

Rdeča pritiskala, pole vseeno Sebu!

Sebastian Vettel (Red Bull)
1/22
Žurnal24 main
Fernando Alonso in Felipe Massa (Ferrari) sta pritiskala, a je z vsega dvema desetnikama prednosti Sebastian Vettel (Red Bull) vseeno osvojil svoj 21. pole position v karieri. VN Kanade jutri ob 19.00.

Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred dirko za VN Kanade v Montrealu, sedmo postajo svetovnega prvenstva formule 1. Drugo in tretje mesto sta za branilcem naslova in prepričljivo vodilnim v letošnjem skupnem seštevku osvojila dirkača Ferrarija Fernando Alonso in Felipe Massa. S četrtega mesta bo dirko začel drugi Red Bullov dirkač Mark Webber, mesto za njim se je uvrstil drugi v skupnem seštevku te sezone Lewis Hamilton. Dirkača Mercedesa nista upravičila pričakovanj (na prvem treningu sta bila v ospredju): šest je bil Nico Rosberg, veteran Michael Schumacher pa osmi.

"Od lani smo na tej progi naredili napredek. Vemo, da to ni naša steza, a smo lahko po kvalifikacijah samozavestni. Konstantno sem dosegal hitre čase. A jutri ne bo lahko, pa saj ni nikoli. Pripravljeni smo na bitko," je po 21. polu positionu v karieri strnil Vettel. Dirkača Ferrarija sta bila presenečenga nad svojim dosežkom. "Smo le dve desetinki za Red Bullom, kar je mnogo več od naših pričakovanj. Zadovoljen sem z dirkalnikom, nisem imel nobenih težav in komaj čakam na dirko," je dejal Alonso. Če vemo, da je bil Ferrari na dirkah letos tako ali tako boljši kot na kvalifikacijah, se torej v nedeljo ob 19.00 res obeta zelo tesna dirka. "To so bile res dobre kvalifikacije, očitno smo celo boljši od McLarna, ki je bil doslej pred nami," pa je izpostavil Massa.

Z 1.13,822 je bil v prvem delu kvalifikacij najhitrejši Alonso in tako dokazal, da je Ferrari v Kanadi res tihi favorit morda celo za zmago. Presenečenj ni bilo: dirkači Lotusa, Virgina in Hispanie so še naprej nekonkurenčni za drugi del kvalifikacij. Tudi v tem je bil najhitrejši Ferrari - Massa. Prvič letos pa se je zgodilo, da so se v finalni del uvrstili prav vsi dirkači peterice zadnja leta najboljših ekip: Red Bulla, Ferrarija, McLarna, Mercedesa in Renaulta. Morda smo med 10 pričakovali kakšnega dirkača Force Indie, a sta Paul di Resta in Adrian Sutil končala na 11. oziroma 14. mestu. Pedro de la Rosa, ki v Sauberju menja Sergia Pereza (po pretresu možganov s kvalifikacij VN Monaka se še ne počuti dovolj dobro, da bi lahko dirkal), je dosegel 17. čas.

VN Kanade, Montreal, kvalifikacije (startna mesta):

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:13,014
2. Fernando Alonso (Ferrari)
+0,185
3. Felipe Massa (Ferrari) +0,203
4. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,415
5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,551
6. Nico Rosberg (Mercedes) +0,800
7. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,824
8. Michael Schumacher (Mercedes) +0,850
9. Nick Heidfeld (Renault) +1,048
10. Vitalij Petrov (Renault) +1,071

11. Paul di Resta (Force India Mercedes)
12. Pastor Maldonado (Williams Cosworth)
13. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
14. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
15. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
16. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
17. Pedro De la Rosa (Sauber Ferrari)

18. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
18. Jarno Trulli (Lotus Renault)
20. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
21. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
22. Timo Glock (Virgin Cosworth)
23. Narain Karthikejan (Hispania Cosworth)
24. Jerome d’Abrosio (Virgin Cosworth) brez časa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.