FIA potrdila goljufanje, Racing Point kaznovan

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vodstvo Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) je kaznovalo moštvo formule 1 Racing Point, ker njihov dirkalnik ni v skladu s pravili, na kar so opozarjali pri Renaultu
Oglej si celoten članek

Racing Pointu bodo vzeli 15 točk v konstruktorskem seštevku svetovnega prvenstva, plačati pa bo moral še 400.000 evrov kazni, poroča spletna stran Formula1.com.

Kljub kazni je Racing Point napovedal, da bo še naprej uporabljal enake komponente dirkalnika, ki naj bi bili po mnenju Renaulta in kar je s kaznijo potrdila tudi Fia v določenih delih intelektualna last Mercedesa.

F1 Po dirki uradna pritožba na "roza Mercedes"

V pravilniku je namreč zapisano, da mora moštvo uporabljati le dele, ki jih je oblikovalo samo in so na seznamu, ki ga morajo moštva predložiti pred dirkami F1. Obenem pa deli, ki jih dobi s strani zunanjega izvajalca, ne smejo biti na seznamu uporabljenih delov konkurentov v F1.

Pri Renaultu pa so prepričani, da Racing Point ne uporablja delov, ki jih je ustvaril sam, temveč gre za kopijo lanskega Mercedesovega dirkalnika.

Racing Point trenutno preučuje ugotovitve preiskave, nato pa se bo odločil, ali se bo na odločitev pritožil ali ne.

F1 Pérez po enotedenski karanteni spet pozitiven na covid-19

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.