Šport > Moto športi
3464 ogledov

Po dirki uradna pritožba na "roza Mercedes"

Racing Point Epa
Pri Renaultu so prepričani, da Racing Point ne uporablja delov, ki so jih ustvarili sami.

Francosko moštvo formule 1 Renault je po današnji drugi dirki sezone v Spielbergu v Avstriji vložilo pritožbo na dirkalnik Racing Pointa, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Francozi želijo preveriti komponente dirkalnika, ki naj bi bil v določenih delih intelektualna last Mercedesa, s čimer bi moštvo Racing Pointa kršilo pravila.

V pravilniku je namreč zapisano, da mora moštvo uporabljati le dele, ki jih je oblikovalo samo, in so na seznamu, ki ga morajo moštva predložiti pred dirkami F1. Obenem pa deli, ki jih dobi s strani zunanjega izvajalca, ne smejo biti na seznamu uporabljenih delov konkurentov v F1.

Lewis Hamilton VN Štajerske F1 Šport Prevlada Mercedesa, trk Ferrarijev

Pri Renaultu pa so prepričani, da Racing Point ne uporablja delov, ki so jih ustvarili sami. Že na testiranjih so bila mnoga moštva nezadovoljna s podobo dirkalnika, ki ga upravljata Mehičan Sergio Perez in Kanadčan Lance Stroll. Nekatera moštva so dirkalnik označila z "roza Mercedes", saj je na las podoben lanskemu dirkalniku W10 najboljšega moštva v karavani.

Pri Racing Pointu so se na testiranjih februarja branili, da želijo že nekaj časa zasledovati aerodinamično filozofijo Mercedesa, ki sicer moštvu dobavlja pogonske agregate.

Na današnji dirki sta Perez in Stroll osvojila šesto oziroma sedmo mesto pred dirkačem Renaulta Danielom Ricciardom.

Racing Point | Avtor: Epa Epa

Moštvo se je pred komisijo Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) zagovarjalo v nedeljo zvečer, komisarji Fie pa so odločili, da bodo zasegli sporne komponente sprednjega in zadnjega zavornega voda dirkalnikov.

Racing Point je moral predložiti dele današnjega dirkalnika, Mercedes pa mora za primerjavo predložiti dele svojega lanskega dirkalnika. Končna odločitev bo padla po dodatni preiskavi komisarjev.

Komentarjev 1
  • Avatar Zelliolla
    Zelliolla 01:50 13.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

Sorodne novice