Fifa nasprotuje Trumpu

Foto: Epa Donald Trump
Fifa stopila v bran ameriški nogometni zvezi.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je podprla proteste nogometašev proti rasni diskriminaciji, so pri Fifi sporočili v izjavi za javnost. S tem so se odzvali na zapis ameriškega predsednika Donalda Trumpa na Twitterju, na katerem je kritiziral Ameriško nogometno zvezo (USSF), ker je nogometašem dovolila proteste na tamkajšnjih tleh.

Trump je po odločitvi zveze pozval k bojkotu ameriških izbranih vrst v nogometu, na kar se je Fifa odzvala s sporočilom za javnost, v katerem je podprla vse nogometaše, ki na miren način protestirajo proti rasizmu in nasilju.

Fifa se je že na začetku meseca odzvala na proteste nogometašev v nemškem državnem prvenstvu ter pozvala tamkajšnjo zvezo in disciplinsko komisijo, da v skladu z dogajanjem v svetu deluje z zdravim razumom ne kaznuje nogometašev zaradi političnih sporočil. Zdaj je zavzela še bolj odločno držo.

"Fifa se vedno zavzema za toleranco, spoštovanje in zdrav razum, ko prihaja do tako pomembnih človeških vprašanj," so danes zapisali in podprli Ameriško nogometno zvezo, ki se je znašla v nemilosti predsednika Trumpa, potem ko je spremenila pravilo in dovolila nogometašem, da s klečanjem protestirajo med igranjem ameriške himne.

Trump je vse skupaj označil za pomanjkanje spoštovanja do ameriške zastave, USSF pa je ob protestih, ki so zajeli ZDA, umaknila prepoved političnih sporočil, ki je bila v veljavi od leta 2017.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.