Šport > Nogomet
163 ogledov

Fifa nasprotuje Trumpu

Donald Trump Epa
Fifa stopila v bran ameriški nogometni zvezi.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je podprla proteste nogometašev proti rasni diskriminaciji, so pri Fifi sporočili v izjavi za javnost. S tem so se odzvali na zapis ameriškega predsednika Donalda Trumpa na Twitterju, na katerem je kritiziral Ameriško nogometno zvezo (USSF), ker je nogometašem dovolila proteste na tamkajšnjih tleh.

Trump je po odločitvi zveze pozval k bojkotu ameriških izbranih vrst v nogometu, na kar se je Fifa odzvala s sporočilom za javnost, v katerem je podprla vse nogometaše, ki na miren način protestirajo proti rasizmu in nasilju.

Fifa se je že na začetku meseca odzvala na proteste nogometašev v nemškem državnem prvenstvu ter pozvala tamkajšnjo zvezo in disciplinsko komisijo, da v skladu z dogajanjem v svetu deluje z zdravim razumom ne kaznuje nogometašev zaradi političnih sporočil. Zdaj je zavzela še bolj odločno držo.

"Fifa se vedno zavzema za toleranco, spoštovanje in zdrav razum, ko prihaja do tako pomembnih človeških vprašanj," so danes zapisali in podprli Ameriško nogometno zvezo, ki se je znašla v nemilosti predsednika Trumpa, potem ko je spremenila pravilo in dovolila nogometašem, da s klečanjem protestirajo med igranjem ameriške himne.

Trump je vse skupaj označil za pomanjkanje spoštovanja do ameriške zastave, USSF pa je ob protestih, ki so zajeli ZDA, umaknila prepoved političnih sporočil, ki je bila v veljavi od leta 2017.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice