Šport > Nogomet
134 ogledov

Zaradi koronavirusa še tretji prestopni rok

žoga nogomet Profimedia
Fifa bi zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je prekinil nogometna tekmovanja po svetu, lahko dovolila tretji prestopni rok.

Možnost tretjega prestopnega roka je za nemško televizijo ARD omenil James Kitching, direktor Fifinega regulatornega organa, ki je zadolžen za izdajanje predpisov o delovanju nogometa. Do tretjega prestopnega roka bi lahko prišlo, če trenutno obdobje 16 tednov, namenjeno za prestope, ne bo podaljšano, je dejal Kitching. Trenutna prestopna roka lahko trajata največ 12 tednov med sezonama in štiri tedne sredi sezone.

Fifa je pretekli teden odobrila smernice za pogodbe nogometašev in datume prestopnih rokov, da se bo potencialno sezona zaradi novega koronavirusa lahko nadaljevala tudi julija in avgusta.

"Prestopni roki bodo fleksibilni in bodo dovoljevali, da se trenutna prestopna roka prestavita, tako da bo prestop mogoč med koncem stare in začetkom nove sezone," je dejal Kitching. Nogometaši, ki se jim pogodba izteče 30. junija, bi lahko sezono zaključili v zdajšnjem klubu, če se bo sezona podaljšala, pravi Fifa.

Večina nogometnih lig po svetu je prekinjenih, želijo pa si, da bi čez nekaj mesecev sezono sklenili na igriščih, pri čemer se bo sezona gotovo podaljšala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.