Fifa s hudo zaušnico Ukrajini in Zelenskemu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fifa je zavrnila predlog ukrajinskega predsednika, da bi prek spleta nagovoril navijače v Katarju.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ni privolila v predlog ukrajinskih oblasti, da bi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pred nedeljskim finalom svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju v spletnem nagovoru na stadionu nagovoril navijače, poroča ameriška mreža CNN.

Oblasti v Kijevu so si prizadevale, da bi Zelenski gledalcem finalne tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu prek video povezave "prenesel sporočilo svetovnega miru". V uradu ukrajinskega predsednika naj bi bili presenečeni nad odločitvijo krovne mednarodne nogometne federacije, ki je zavrnila prošnjo ukrajinskega predsednika.

"Mislili smo, da bi Fifa želela uporabiti to nogometno platformo za bolj plemenite namene," so za CNN povedali ukrajinski viri. Ni jasno, ali bi bilo sporočilo Zelenskega predvajano v živo ali bi bila njegova izjava vnaprej posneta.

Foto: Epa Volodimir Zelenski

Kot so poudarili pri ameriški televizijski mreži, pogovori med uradnim Kijevom in Fifo glede predsednikovega govora še potekajo. Predlog Ukrajine ni nič novega, saj so oblasti te države podobne priložnosti že izkoristile za čim večjo medijsko svetovno pozornost tem, povezanih z vojno z Rusijo.

Ukrajinski predsednik je med drugim že spregovoril med podelitvijo glasbenih nagrad Grammy in slovesnostjo pred začetkom filmskega festivala v Cannesu v Franciji. Srečal se je tudi s svetovno znanimi igralci in osebnostmi, kot sta Američan Sean Penn ter David Letterman, so spomnili pri CNN.

Francija in Argentina se bosta v nedeljo pomerili v finalu svetovnega prvenstva v nogometu na stadionu Lusail v Katarju. Po ocenah analitikov medijskega trga si lahko finalni dogodek turnirja ogleda tudi več kot milijarda ljudi po vsem svetu.

Pogovor Bivši mladi reprezentant Slovenije: Če Messi osvoji SP, si tetoviram njegovo ime

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:27 22. December 2022.

    Zakaj je šel v USA ? Pa nesel je nazaj miljarde $ "pomoči ", tiste miljarde , ki jih Demokratska …

  • 13:38 17. December 2022.

    Zelenko to tragično vojno bolj promovira, kot blaži.. Ubogi ukrajinci, veliko so si tudi sami krivi, čas jim ni več …

  • 10:15 17. December 2022.

    Zakaj niste sprejeli in podpisali Minsk 2 ter ga spoštovali? Zdaj pa bi rad imel cel svet v ŠAHU, zaradi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.