Šport > Nogomet
2378 ogledov

Fifa s hudo zaušnico Ukrajini in Zelenskemu

Volodimir Zelenski Profimedia
Fifa je zavrnila predlog ukrajinskega predsednika, da bi prek spleta nagovoril navijače v Katarju.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ni privolila v predlog ukrajinskih oblasti, da bi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pred nedeljskim finalom svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju v spletnem nagovoru na stadionu nagovoril navijače, poroča ameriška mreža CNN.

Oblasti v Kijevu so si prizadevale, da bi Zelenski gledalcem finalne tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu prek video povezave "prenesel sporočilo svetovnega miru". V uradu ukrajinskega predsednika naj bi bili presenečeni nad odločitvijo krovne mednarodne nogometne federacije, ki je zavrnila prošnjo ukrajinskega predsednika.

"Mislili smo, da bi Fifa želela uporabiti to nogometno platformo za bolj plemenite namene," so za CNN povedali ukrajinski viri. Ni jasno, ali bi bilo sporočilo Zelenskega predvajano v živo ali bi bila njegova izjava vnaprej posneta.

Volodimir Zelenski | Avtor: Epa Epa

Kot so poudarili pri ameriški televizijski mreži, pogovori med uradnim Kijevom in Fifo glede predsednikovega govora še potekajo. Predlog Ukrajine ni nič novega, saj so oblasti te države podobne priložnosti že izkoristile za čim večjo medijsko svetovno pozornost tem, povezanih z vojno z Rusijo.

Ukrajinski predsednik je med drugim že spregovoril med podelitvijo glasbenih nagrad Grammy in slovesnostjo pred začetkom filmskega festivala v Cannesu v Franciji. Srečal se je tudi s svetovno znanimi igralci in osebnostmi, kot sta Američan Sean Penn ter David Letterman, so spomnili pri CNN.

Francija in Argentina se bosta v nedeljo pomerili v finalu svetovnega prvenstva v nogometu na stadionu Lusail v Katarju. Po ocenah analitikov medijskega trga si lahko finalni dogodek turnirja ogleda tudi več kot milijarda ljudi po vsem svetu.

Lionel Messi Pogovor Šport Bivši mladi reprezentant Slovenije: Če Messi osvoji SP, si tetoviram njegovo ime
Komentarjev 8
  • Idioti 12:27 22.december 2022.

    Zakaj je šel v USA ? Pa nesel je nazaj miljarde $ "pomoči ", tiste miljarde , ki jih Demokratska stranka pere UA . Zraven je dodal pa še 100 svojih miljončkov !

  • Ender3 13:38 17.december 2022.

    Zelenko to tragično vojno bolj promovira, kot blaži.. Ubogi ukrajinci, veliko so si tudi sami krivi, čas jim ni več naklonjen..

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 10:15 17.december 2022.

    Zakaj niste sprejeli in podpisali Minsk 2 ter ga spoštovali? Zdaj pa bi rad imel cel svet v ŠAHU, zaradi pohlepnosti in pokvarjenosti,...Spelji se nekam lopov lopovski

Sorodne novice