Šport > Nogomet
29973 ogledov

Fifa pokazala nespoštovanje do Hrvaške: "Bog nam pomagaj!"

Abdulrahman Al Jassim Epa
Nogometna javnost se čudi odločitvi Fife v zvezi s preostalima dvema tekmama na SP v Katarju.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v četrtek objavila imena sodnikov, ki bodo delili pravico v finalu med Francijo in Argentino oziroma na tekmi za tretje mesto med Hrvaško in Marokom.

Mateu Lahoz Lionel Messi Katar 2022 Šport Znano, kdo bo sodil veliki finale

Izbira je, milo rečeno, nenavadna, kar je že sprožilo namigovanja, da se želi Fifa s presenetljivo gesto zahvaliti organizatorjem za gostoljubje in investicije, ki so omogočile nemoteno izvedbo tekmovanja.

Na tekmi Hrvaške in Maroka bo pravico delil domačin Abdulrahman Al Jasim, ki na tem prvenstvu sicer ni igral vidnejše vloge. Al Jassim je namreč sodil le tekmo med ZDA in Walesom, opravljal pa je tudi vlogo četrtega sodnika na obračunu med Portugasko in Urugvajem.

"Fifine zadeve, tekmo za tretje mesto bo sodil Abdulrahman Al-Jassim, ki je na tem prvenstvu sodil le enkrat, finale pa Poljak Szymon Marciniak, ki je sodil dve tekmi," je kontroverzno odločitev pospremil nekdanji delivec pravice Felipe Ramos Rizo.

Lionel Messi enajstmetrovka Statistika Šport Sodniki daleč najbolj radodarni do Argentincev
 
Oglasil se je tudi nekdanji španski sodnik, danes pa novinar Joan Fabregas. "To, da tekmo med Hrvaško im Marokom sodi Abdulrahman Al Jassim, je popolnoma neupravičeno. S tem se želi Fifa samo pokloniti organizatorjem," je zapisal.

Rdeči karton | Avtor: EPA EPA
Odločitev Fife je za Sportske Novosti komentiral tudi hrvaški strokovnjak za sojenje Bruno Marić. "Vsa Hrvaška je čakala na razkritje sodnika, ki bo sodil tekmo za medalje. Tekmo za bron, ki je za nas zlatega leska. Ko smo izvedeli ime, smo bili malo razočarani. Katarski sodnik Al Jassim je doslej sodil samo eno tekmo, na kateri pa ni pustil najboljšega vtisa. Kdor ga je izbral, je pokazal pomanjkanje spoštovanja do Hrvaške in Maroka. Pokazali so, da sta politika in populizem pomembnejša, kot tudi dodatna zahvala domačinom. Upam, da bo imel Al Jassim najboljši dan v karieri in nam ne bo treba izgubljati besed o sojenju. Bog nam pomagaj," je dejal.

Razburkal strasti Šport Predsednik Srbije razhudil Hrvate

.

 

Komentarjev 5
  • lotus 21:11 16.december 2022.

    Dejte si žile zrezat seljačine nevoščljive

  • Ender3 16:43 16.december 2022.

    Hrčki vodijo najbolj primitivno politiko. Vedno so kategorično proti vsemu, kar ni v njihovem neposrednem interesu..Lahko pa vežemo vse vzporednice z našo Ivekovo sekto, kjer za vse težave krivijo druge..

  • Kmodri 15:18 16.december 2022.

    Za hrčke bodo krivi vedno drug, samo oni ne!