Šport > Nogomet
226 ogledov

Kritike so bile tako hude, da je požrl besedo

Fernando Santos Profimedia
Nogometna izbrana vrsta Portugalske bo imela novega selektorja.

Fernando Santos ni več selektor portugalske reprezentance. Poročila portugalskih medijev je uradno potrdila tamkajšnja zveza. Sporočila je, da je Santos po kritikah zaradi poraza v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Maroku odstopil in prekinil pogodbo, ki jo je imel do evropskega prvenstva 2024, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju športnega dnevnika Record je želja zveze, da bi Santosa nasledil sloviti José Mourinho. Tako medij trdi, da so pripravljeni najprej pripeljati začasno rešitev, poleti pa ustoličiti Mourinha in mu s tem omogočiti, da konča sezono z italijansko AS Romo.

Mateu Lahoz Lionel Messi Katar 2022 Šport Znano, kdo bo sodil veliki finale

Med potencialnimi kandidati za naslednika Santosa so tudi portugalski trenerji Rui Jorge (selektor do 21 let), Abel Ferreira (Palmeiras), Paulo Fonseca (Lille), Rui Vitória (selektor Egipta) in Jorge Jesus (Fenerbahçe).

Santosa, ki je po izpadu v Dohi zatrjeval, da ne misli odstopiti, so za selektorja imenovali septembra 2014. Dve leti pozneje so z njim postali evropski prvaki, leta 2019 pa tudi zmagovalci lige narodov, kar sta zaenkrat njihova edina naslova na največjih tekmovanjih.

Fernando Santos | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice