Šport > Nogomet
298 ogledov

Odigral je 143 tekem za Španijo, zdaj napovedal slovo

Sergio Busquets Profimedia
Sergio Busquets končal reprezentančno kariero.

Sloviti španski nogometaš Sergio Busquets je sporočil, da je končal reprezentančno kariero. V dresu Španije je osvojil naslov svetovnega prvaka v Južnoafriški republiki leta 2010 in evropskega prvaka na Poljskem in v Ukrajini 2012.

"Po 15 letih in 143 tekmah je prišel čas, da se poslovim od španske reprezentance," je svojo odločitev na družabnem omrežju sporočil 34-letni Busquets.

"V veliko čast mi je bilo zastopati barve svoje države in jo pripeljati na najvišjo nogometno raven ter osvojiti naslov evropskega in svetovnega prvaka," je zapisal nogometaš iz Sabadella, ki je na večni lestvici nastopov v španski izbrani vrsti na tretjem mestu.

Več tekem od njega sta odigrala le njegova dolgoletna reprezentančna soigralca Sergio Ramos in Iker Casillas. Prvi je zbral 180, drugi pa 167 tekem za Španijo.

Sijajni igralec sredine igrišča je za špansko izbrano vrsto igral od leta 2009. Po letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Španija v osmini finala izpadla po izvajanju 11-metrovk proti Maroku, pa se je zdaj odločil za reprezentančno slovo.

Sergio Busquets | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice