Fifa ukazala ponovitev tekme

Foto: Epa
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odredila ponovitev tekme med Južnoafriško republiko in Senegalom.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Južnoafriške republike in Senegala bodo prisiljeni znova odigrati tekmo v okviru afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je ukazala ponovitev tekme zaradi tega, ker delivec pravice na tekmi ni sodil pošteno oziroma je bil podkupljen.

Razlog za ponovitev tekme je zdaj suspendirani ganski nogometni sodnik Joseph Lamptey, za katerega se je izkazalo, da je imel povezave z ilegalnimi športnimi stavnicami ter da je priredil izid tekme.

Ekipi sta kvalifikacijsko tekmo odigrali lani novembra, slavila je ekipa JAR z 2:1, potem ko je sodnik dosodil sporno enajstmetrovko zaradi neobstoječega prekrška, češ da se je eden od senegalskih nogometašev žoge dotaknil z roko, kar pa se ni zgodilo.

Afriška nogometna zveza (Caf) je sodniku zaradi nepoštene prakse za tri mesece odvzela sodniško licenco. Primer se je znašel tudi pod drobnogledom krovne svetovne nogometne organizacije Fifa, ki je sodniku dosmrtno prepovedala opravljanje dejavnosti v nogometu.

Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani je zavrnilo pritožbo in potrdilo odločitev Fife, da je delivec pravice na tekmi priredil izid po svoji meri. Fifa bo zato ponovila tekmo, ki bo najverjetneje novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.