Šport > Nogomet
719 ogledov

Fifa ukazala ponovitev tekme

Epa
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odredila ponovitev tekme med Južnoafriško republiko in Senegalom.

Nogometaši Južnoafriške republike in Senegala bodo prisiljeni znova odigrati tekmo v okviru afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je ukazala ponovitev tekme zaradi tega, ker delivec pravice na tekmi ni sodil pošteno oziroma je bil podkupljen.

Razlog za ponovitev tekme je zdaj suspendirani ganski nogometni sodnik Joseph Lamptey, za katerega se je izkazalo, da je imel povezave z ilegalnimi športnimi stavnicami ter da je priredil izid tekme.

Ekipi sta kvalifikacijsko tekmo odigrali lani novembra, slavila je ekipa JAR z 2:1, potem ko je sodnik dosodil sporno enajstmetrovko zaradi neobstoječega prekrška, češ da se je eden od senegalskih nogometašev žoge dotaknil z roko, kar pa se ni zgodilo.

Afriška nogometna zveza (Caf) je sodniku zaradi nepoštene prakse za tri mesece odvzela sodniško licenco. Primer se je znašel tudi pod drobnogledom krovne svetovne nogometne organizacije Fifa, ki je sodniku dosmrtno prepovedala opravljanje dejavnosti v nogometu.

Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani je zavrnilo pritožbo in potrdilo odločitev Fife, da je delivec pravice na tekmi priredil izid po svoji meri. Fifa bo zato ponovila tekmo, ki bo najverjetneje novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice