Šport > Nogomet
1709 ogledov

Tako visoko je pristal Čeferin

aleksander čeferin
1/5
EPA
Spletni portal ESPN FC je objavil seznam 50 najvplivnejših imen iz sveta nogometa.

Prvo mesto na seznamu najvplivnejših posameznikov iz sveta nogometa je zasedel predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, ki je po pisanju ESPN FC povrnil ugled svetovni nogometni zvezi, katerega je močno načela afera velikih razsežnosti z nekdanjim predsednikom Seppom Blatterjem in drugimi visokimi funkcionarji v glavnih vlogah.

Drugo mesto na seznamu je zasedel direktor Bayern Münchna in predsednik združenja evropskih nogometnih klubov Karl-Heinz Rummenigge

Ameriški spletni portal je veliko čast izkazal najvplivnejšemu slovenskem funckionarju Aleksandru Čeferinu, predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je nasledil odstavljenega Michela Platinija.

"Med izzivi, s katerimi se srečuje Čeferin, je naraščanje moči nogometnih klubov, ki zahtevajo več denarja in ugodnejše razporeditev virov v njihovo korist," so zapisali pri ESPN FC. "Od Čeferina se pričakuje, da bo pomagal manjšim nogometnim zvezam, ki so podprle njegovo kandidaturo. Usposobljenega pravnika čaka velik test njegovih diplomatskih veščin," so dodali.

Prvo peterico zaokrožujeta izvršni predsednik Premier League Richard Scudamore na četrtem in nogometni agent Jorge Mendes na petem mestu.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice