Šport > Nogomet
173 ogledov

Uefa: Tako je odločil predsednik Čeferin

aleksander čeferin EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo pod vodstvom Slovenca Aleksandra Čeferina uvedla še eno novost.

Kot so sporočili pri Uefi, bodo pokale zmagovalcem evropskih klubskih tekmovanj podelili na igrišču in ne več na tribuni. Ta odločitev bo veljala za vsa evropska klubska in reprezentančna tekmovanja v prihodnje.

V prejšnjih letih so morali nogometaši na tribune po pokal in medalje, zdaj pa se je Čeferin odločil drugače.

"Pokale za ligo prvakov, ligo prvakinj in evropsko ligo bodo dobili kapetani ekip na igrišču, tako je odločil predsednik Uefe Aleksander Čeferin," so pri Uefi zapisali v sporočilu za javnost.

"Za podelitve so že zgradili posebne odre, katerih sestavljanje bo trajalo manj kot pet minut. Vrnitev podelitve lovorik na igrišče bo vsem gledalcem na stadionu omogočila boljši pogled, bolje pa bo tudi za televizijske gledalce," so še zapisali pri Uefi.

"Igrišče je oder igralcev, zato je proslavljanje na igrišču edino primerno," je pojasnil prvi mož Uefe in dodal: "Prav tako je razumljivo, da uradniki pridejo k igralcem, v njihovo areno, in jih počastijo s pokali in medaljami na zelenici."

V finalu lige prvakov se bosta 3. junija v Cardiffu pomerila torinski Juventus in madridski Real, v finalu lige prvakinj bosta 1. junija prav tako v Cardiffu igrala Lyon in PSG, v finalu evropske lige pa se bosta 24. maja v Stockholmu merila Ajax in Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.