Šport > Nogomet
201 ogledov

Kek: Katanec mi ni čestital

Matjaž Kek Profimedias
Najbolj znani Slovenec na Hrvaškem Matjaž Kek je v Pogovoru tedna za sobotno izdajo EkipaSN spregovoril o sezoni, v kateri je z Reko osvojil hrvaški pokal in premierni naslov hrvaškega državnega prvaka.

Nekdanji slovenski selektor je prejel številne čestitke, tudi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, a med njimi ni bilo čestitke slovenskega selektorja Srečka Katanca.

"Mogoče je spremenil telefonsko številko. S tiste, ki jo imam shranjeno, čestitke ni bilo. Delno razumem, delno mi je vseeno, kar zadeva najin odnos, pa je bilo takrat, ko so se pojavili dvomi o tem, ali je Miral Samardžić hotel ali ni hotel priti na reprezentančno akcijo, ali smo ga bili pripravljeni pustiti ali ne, nekaj povišanih tonov. Ampak zaradi tega ga nič manj ne spoštujem in nič manj ne navijam za slovensko reprezentanco. Vsak od nas ima svoj način komuniciranja in glede tega res nočem kakršnegakoli cirkusa. In ne bi izpostavljal, da brez tega ne morem živeti, vsekakor pa sem vesel vsake čestitke. Če bi govoril drugače, bi lagal," je dejal Kek.

Štajerski strokovnjak je odgovoril tudi na vprašanje o uporabi tako imenovanih alternativnih metod, ki se jih v pripravah na reprezentančne akcije poslužujejo v slovenski nogometni reprezentanci: "Alternativa je zame v avtoriteti znanja, v sistematičnem in organiziranem delu v dobrih pogojih. V vsem, kar lahko pomaga k čim boljšim dosežkom, vsak posameznik pa se mora odločiti, kako in kaj. Je pa tako, da ti v primeru uspeha vse pride prav, ko jih dobiš po glavi, pa ti tako ali tako ne pomaga nič."

Selil se ne bo

Mariborčan na začasnem delu na Hrvaškem, ki so ga na Reki po osvojeni zgodovinski dvojni kroni označili s Kraljem Kvarnerja, je zanikal namigovanja o selitvi v drug klub, v medijih se je na veliko omenjalo sodelovanje z beograjsko Crveno zvezdo.

"Mnogi mi pravijo, da bi bilo zdaj najbrž najboljše oditi, vendar sam na to gledam nekoliko drugače. Dokler bom užival v treningih in dokler bom imel ekipo lačno uspehov, s temi ljudmi, ki so trenutno v klubu, nimam problemov. Rijeka ni dolžna osvajati lovorik v seriji, kot to velja za Dinamo. Dolžna je igrati čim boljši, čim kakovostnejši nogomet in proizvajati igralce, da bo klub lahko nemoteno deloval, da bo stabilen. Poleg tega je Reka dovolj blizu Maribora, kar mi prav tako ustreza, in mislim, da bomo že danes opravili pogovor ter začrtali strategijo za naprej."

"S kom drugim bi najbrž težko delal, kar zadeva vse ostalo, pa je jasno, da sva s predsednikom dogovorjena. Nimam bojazni niti glede vse silnih informacij, ki so se pojavljale v medijih o zanimanju klubov za moje usluge. Ko narediš dober rezultat, si verjetno komu zanimiv, kdo kaj vpraša, toda z nikomer še nisem sedel ali se pogovarjal o čem konkretnejšem. Ker bi bilo to res preveč. Česa takega si pred koncem prvenstva ne bi dovolil zaradi dogovora, ki ga imava z Damirjem Miškovićem. In, če sem povsem iskren, se mi z Reke ne gre. Kam drugam se mi ne da. V kakšne ekshibicije se ne bi zaletaval, izkušnja iz Savdske Arabije je bila dovolj poučna, dala mi je marsikaj," je dodal Kek.

Brez zamer do Čeferina

Spregovoril je tudi o domnevnih zamerah do predsednika krovne evropske nogometne federacije Aleksandra Čeferina, ki kot prvi mož Nogometne zveze Slovenije s Kekom ni podpisal nove pogodbe za nadaljevanje dela na slovenski klopi. 

"Ah, kje pa. Takrat je pač ocenil, da bi lahko nekdo drug to delo opravljal boljše od mene. Pogodba mi je potekla in konec. Najin pogovor je bil zelo odkrit, zelo korekten. Želel bi si, da bi bilo v svetu nogometa čim več takih ljudi, navsezadnje mi je čestital tudi za uspehe na klopi Rijeke. Seveda me ta čestitka nadvse veseli in mislim, da je to normalen način komunikacije."

Matjaž Kek | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 3
  • umetnik123 15:57 03.junij 2017.

    Kek, zaradi fovšije ne moreš pričakovati čestitke od nekoga, ki bi rad bil sam glavna zvezda !!!

  • bine.prelesnik 15:47 03.junij 2017.

    Zakaj ?? Zato, ker si ti zarukan in ne štekaš nekaterih osnovnih pravil bontona.......

  • vladek 15:02 03.junij 2017.

    zakaj pa bi ti čestital ?