Fifa uvedla disciplinski postopek

Foto: Profimedia
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je uvedla disciplinski postopek proti italijanskemu prvaku Juventusu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je preiskala sumljivi prestop francoskega zvezdnika Paula Pogbaja iz Torina v Manchester United in uvedla disciplinski postopek proti italijanskemu prvoligašu.

Čeprav ni pojasnila odprtja disciplinskega postopka, se predpostavlja, da je razlog za to kršenje pravil lastništva tretje strani nad igralcem.

Prestop Pogbaja iz Juventusa v Manchester United je bil vreden 110 milijonov evrov. Mediji so objavili, da je Pogbajev zastopnik Mino Raiola v tem poslu zaslužil 40 milijonov evrov, s tem da mu je domnevno klub iz Torina pri tem plačal 27 milijonov evrov. Menadžerji in agencije pa od maja 2015 od kluba, iz katerega igralec odhaja, ne smejo prejeti odstotkov od prestopa.

Fifa je tudi objavila, da Manchester Uniteda v zvezi s tem prestopom ne bo kaznovala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.