Fifa grozi otoškemu klubu zaradi odškodnine za umrlega nogometaša

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fifa grozi valižanskemu klubu s prepovedjo nakupov v prihodnjih treh prestopnih rokih.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zagrozila Cardiff Cityju s prepovedjo nakupov v naslednjem letu in pol, oziroma tekom naslednjih treh prestopnih rokov, če ne bo izplačal prvega obroka v višini šestih milijonov na račun Nantesa za napadalca Emiliana Salo.

Nasprotujejo Fifi Cardiff City še vedno ne želi plačati odškodnine za umrlega zvezdnika

Sala pa za svoj nesojeni novi klub ne bo nikoli zaigral, saj je januarja tragično preminil po avionski nesreči, ko je njegovo letalo strmoglavilo v Angleški kanal tekom leta iz Nantesa v Cardiff.

Foto: Twitter emiliano sala

Fifa je nato septembra sprejela dokončno odločitev, da mora Cardiff v celoti izplačati vrednost prestopa, kljub temu da ni Argentinec nikoli zaigral za svoj novi klub.

Odločitev Cardiff City mora plačati odškodnino za preminulega nogometaša

Cardiff se je sicer branil, da Sala uradno še ni bil njihov igralec v trenutku smrti, a so se pri Fifi odločili, da je bila izpolnjena papirologija s strani Valižanske nogometne zveze dve uri pred letom trenutek, ko se je Salo začelo uradno smatrati za nogometaša Cardiffa.

Cardiff bo tako moral v nekaj obrokih v celoti izplačati dogovorjeno odškodnino v višini 15 milijonov funtov (17,3 milijonov evrov), kar bo tudi najvišji prestop v zgodovini kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.