Šport > Nogomet
199 ogledov

Fifa grozi otoškemu klubu zaradi odškodnine za umrlega nogometaša

Emiliano Sala Profimedia
Fifa grozi valižanskemu klubu s prepovedjo nakupov v prihodnjih treh prestopnih rokih.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zagrozila Cardiff Cityju s prepovedjo nakupov v naslednjem letu in pol, oziroma tekom naslednjih treh prestopnih rokov, če ne bo izplačal prvega obroka v višini šestih milijonov na račun Nantesa za napadalca Emiliana Salo.

emiliano sala Nasprotujejo Fifi Šport Cardiff City še vedno ne želi plačati odškodnine za umrlega zvezdnika

Sala pa za svoj nesojeni novi klub ne bo nikoli zaigral, saj je januarja tragično preminil po avionski nesreči, ko je njegovo letalo strmoglavilo v Angleški kanal tekom leta iz Nantesa v Cardiff.

emiliano sala | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Fifa je nato septembra sprejela dokončno odločitev, da mora Cardiff v celoti izplačati vrednost prestopa, kljub temu da ni Argentinec nikoli zaigral za svoj novi klub.

emiliano sala Odločitev Šport Cardiff City mora plačati odškodnino za preminulega nogometaša

Cardiff se je sicer branil, da Sala uradno še ni bil njihov igralec v trenutku smrti, a so se pri Fifi odločili, da je bila izpolnjena papirologija s strani Valižanske nogometne zveze dve uri pred letom trenutek, ko se je Salo začelo uradno smatrati za nogometaša Cardiffa.

Cardiff bo tako moral v nekaj obrokih v celoti izplačati dogovorjeno odškodnino v višini 15 milijonov funtov (17,3 milijonov evrov), kar bo tudi najvišji prestop v zgodovini kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice