Šport > Nogomet
10165 ogledov

Nova razkritja v primeru tragične smrti argentinskega nogometaša

Emiliano Sala letalo Epa
Britanske oblasti še naprej preiskujejo okoliščine januarske letalske nesreče.

Letalska nesreča ter nato iskanje ponesrečenega Argentinca Emiliana Sale in njegovega pilota Davida Ibbotsona sta za nekaj tednov okupirala svetovno javnost.

Svečka Argentina v solzah Šport Umrl oče tragično preminulega nogometaša

V medijih so se znašle številne podrobnosti usodnega leta, nogometni svet pa je žaloval za umrlim igralcem, ki je tik pred smrtjo iz Nantesa prestopil v Cardiff City.

Družina Sala je po Emilianovi smrti doživljala pravo kalvarijo, v javnosti pa so se pojavili namigi, da je bil napadalec umorjen.

Pogreb Emiliana Sale Obtožbe Šport Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!"

Otoški organi pregona še vedno preiskujejo nesrečo, v torek so v povezavi z dogodkom priprli štiriinšestdesetletnega Davida Hendersona.

Gre za pilota, ki je bil sprva predviden za pilotiranje strmoglavljenega letala Piper Malibu PA-46. Hendersona je nato iz neznanih razlogov nadomestil Ibbotson, čigar trupla še niso našli.

Emiliano Sala | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po preiskovanju smo priprli štiriinšestdesetletnika iz Severnega Yorkshira zaradi suma uboja zaradi nezakonitih postopkov. Moramo preveriti, ali obstajajo dokazi o domnevnih nezakonitih postopkih," je za The Sun dejal Simon Huxter, predstavnik policije iz Dorseta.

Po pisanju Suna je bil Henderson v sredo že izpuščen iz pripora, a je še vedno pod preiskavo in mora sodelovati s policijo.

Že pred priprtjem nesojenega pilota usodnega leta je bilo razkrito, da pogrešani Ibbotson ni imel ustrezne licence za potovanja, kakršnega je imel namen opraviti z Emilianom Salo.

Emiliano Sala BBC Šport Salin pilot sploh ne bi smel leteti
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.