Šport > Nogomet
1231 ogledov

Francoski klub zahteva denar za umrlega igralca

Emiliano Sala
Francozi niso prejeli prvih šest milijonov evrov.

Francoski nogometni prvoligaš Nantes, katerega član je tudi slovenski reprezentant Rene Krhin, je spor z valižanskim Cardiff Cityjem, ki igra v elitni angleški ligi, glede plačila odškodnine za tragično preminulega Argentinca Emiliana Sale predal Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), so potrdili pri krovni nogometni zvezi.

Nantes se je na Fifo obrnil, ker Cardiff ni želel plačati prvega dela odškodnine v višini šestih milijonov evrov, odškodnina skupno znaša sicer 17 milijonov evrov, za v januarju v letalski nesreči preminulega Salo. Pri Fifi so potrdili, da so prejeli Nantesov zahtevek in bodo zadevo podrobno pregledali.

Osemindvajsetletni Sala je umrl na poti iz Francije v nov klub, letalo, ki po trditvah britanskih oblasti ni imelo ustreznih dovoljenj za komercialne lete, je strmoglavilo nad Rokavskim prelivom. Pri Cardiffu pravijo, da so želeli pred plačilom počakati na rezultate preiskave nesreče.

Preiskovalci pravijo, da niso našli pilotovega dovoljenja, tako da ni znano, ali je lahko prav tako v nesreči preminuli David Ibbotson sploh letel ponoči. Njegovega trupla sicer še niso našli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice