Šport > Nogomet
3529 ogledov

Policija potrdila: Iz razbitin smo potegnili truplo Emiliana Sale

emiliano sala Reševalni pas/Twitter
Tragična zgodba 28-letnega nogometaša Emiliana Sale je 18 dni po izginotju njegovega letala dobila svoj epilog.

Britanska policija je sinoči potrdila, da so iz razbitin letala potegnili truplo argentinskega nogometaša Emiliana Sale.

Nogometni napadalec je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo, na njem je bil še pilot David Ibbotson, izginilo nad Rokavskim prelivom.

Emiliano Sala Psička Nala Šport Zvesta psička izginulega nogometaša dobila nove lastnike

Od 21. januarja je potekalo iskanje letala. Uradno iskanje so končali po treh dneh, pred dnevi pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela z iskanjem razbitin s pomočjo zasebnikov. Ti so letalo našli, v sredo pa s pomočjo britanskih reševalcev truplo izvlekli iz razbitin in v četrtek opravili identifikacijo.

"Truplo smo uradno identificirali. Gre za profesionalnega nogometaša Emiliana Salo," je preko družbenega omrežja Twitter sporočila policija in še zapisala: "Družini gospoda Sale in Ibbotsona smo obvestili. Naše misli so z njimi."

Sala je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.

Emiliano Sala Posel je posel Šport Nantes od Cardiffa zahteva odškodnino za izginulega nogometaša

Nesrečen dogodek je združil nogometni svet, številni nogometaši so donirali denar za zasebno iskanje Sale in pilota. Mnogi zvezdniki so se ob uradni objavi oglasili na družbenih omrežjih in njegovi družini in bližnjim izrekli sožalje.

"Žal mi je za te žalostne novice. Veliko nas je ohranjalo kanček upanja zate, Emiliano," je sporočil eden najboljših nogometašev vseh časov Argentinec Diego Armando Maradona.

"Kakšna žalost, to so najslabše novice. Počivaj v miru, bojevnik," je tvitnil nekdanji odlični argentinski napadalec Gabriel Batistuta.

"Počivaj v miru Emiliano Sala. Moje misli so s prijatelji in družino," je zapisal nekdanji zvezdnik angleške reprezentance Wayne Rooney, zvezdnik Manchester Cityja Ilkay Gündogan pa: "Naj počiva v miru."

emiliano sala Hude obtožbe Šport "Sala ni želel na letalo, nekdo ga je prisilil"

Na družbenih omrežjih so se mu poklonili tudi številni nogometni klubi.

Britanska komisija za preiskavo letalskih nesreč (AAIB) je ob koncu reševalne akcije sporočila, da bo objavila poročilo o nesreči še ta mesec.

Komentarjev 2
  • Avatar aron222
    aron222 15:27 10.februar 2019.

    Pilot je šel peš naprej !

  • Boychee 09:33 08.februar 2019.

    Kje pa je pilot?