Šport > Nogomet
9536 ogledov

"Sala ni želel na letalo, nekdo ga je prisilil"

emiliano sala Epa
Prijatelji in svojci še vedno iščejo odgovore o nesreči, v kateri je življenje izgubil pogrešani nogometaš Emiliano Sala. Kdo bo prevzel odgovornost?

V ponedeljek sta minila dva tedna od izginotja Emiliana Sale, čigar zasebno letalo je 21. januarja brez sledu izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu med letom iz Nantesa v Cardiff.

pes Emiliana Sale Ganljivo Šport Vsak večer zre v daljavo in ga čaka

Pristojne oblasti so tri zaman iskale razbitine zasebnega letala Piper Malibu PA-46, v katerem je bil poleg Sale še pilot, domnevno premalo kvalificiran za tovrstne polete, David Ibbotson.

Letalo je kljub neugodnim razmeram za letenje v večernih urah tistega usodnega ponedeljka poletelo proti prestolnici Walesa. Iz sporočil je razvidno, da je imel nogometaš glede leta očitne pomisleke. Zaskrbljen nad stanjem načetega prevoznega sredstva je prijateljem sporočil, da se v Cardiff odpravlja z letalom, ki razpada na kose.

Po izginotju je stekla reševalna akcija, ki pa so jo treh dneh prekinili, saj so bile možnosti za preživetje praktično nične. Nogometaševa družina se s tem ni zadovoljila in s pomočjo donacij sprožila zasebno iskalno akcijo, s katero so nekaj dni kasneje vendarli našli ostanke letala. Med razbitinami so reševalci opazili tudi eno osebo, vendar za zdaj ne morejo potrditi, ali gre za Salo ali pilota.

Emiliano Sala Našli letalo Šport "Med razbitinami se vidi ena oseba"

Tragično izginotje 28-letnega nogometaša zdaj dobiva nove razsežnosti z najnovejšimi izjavami njegovega tesnega prijatelja Maximiliana Durateja, ki je v čustvenem intervjuju za America Noticias dejal, da je Emiliano želel prespati v Nantesu, a je njegova želja ostala neuslišana. "Emiliano se ni odločil, da se bo vkrcal na letalo. To so obveznosti, ki jih je kot profesionalni nogometaš moral sprejeti," je prepričan Duarte.

"Seveda ni želel na letalo. Tudi jaz sem bil nogometaš in vem, kako potekajo te stvari. Bolj smiselno bi bilo zgodaj vstati, pojesti zajtrk in se nato odpraviti na pot. Povedal mi je, da so ga prisilili. 'Ne morem počivati, cel dan se nisem imel časa ustaviti,' je dejal. Rekel mi je, da se želi naspati. 'Nočem na pot, raje bi ostal tukaj'," prijatelja citira Duarte. "Emiliano ni želel na pot, nekdo je za to odgovoren. Ne želim povedati preveč, dokler se to ne razjasni. Tako smo se dogovorili," je še pristavil.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.