Šport > Nogomet
852 ogledov

Salin pilot sploh ne bi smel leteti

Emiliano Sala
Še ena nepravilnost ob nesrečnem letu.

Pilot David Ibbotson, ki je iz Nantesa v Cardiff peljal argentinskega nogometaša Emiliana Salo, je bil barvno slep in ni imel dovoljenja za nočne lete, poroča BBC Wales. Letalo je z radarja izginilo 21. januarja letos, nogometaševo truplo so našli slabe tri tedne pozneje, pilotovega ne.

"Barvna slepota pilotu preprečuje, da bi ponoči jasno razločeval med barvami, a je ponoči razločevanje med zeleno in rdečo lučjo ključno," je za BBC dejal neznani vir iz letalstva.

Britanska uprava za civilno letalstvo tega podatka ne želi komentirati, dokler preiskava britanske agencije za letalske nesreče, v kateri se osredotočajo na dovoljenje, ne bo končana. So pa pristojni organi potrdili, da Ibbotson na zasebni britanski pilotski licenci ni imel potrdila za nočno letenje.

emiliano sala Prepis pogovora Šport Tako se je dogovoril za usodni let

Javni podatki britanske uprave za civilno letenje kažejo, da je Ibbotson pri sebi moral imeti bralna očala ter da se je moral držati omejitev, navedenih na britanski licenci.

Let v Cardiff, kjer bi 28-letni Sala moral nadaljevati kariero, je sicer organiziral nogometni agent Willie McKay, ki pravi, da v izbiro letala in pilota ni bil vpleten. Končno poročilo o nesreči bo najverjetneje objavljeno v začetku prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice