Šport > Nogomet
6692 ogledov

Zvezdnik pripravljen plačati vse stroške reševalne akcije

kante sala Reševalni pas/Twitter
Po koncu iskalne akcije pogrešanega Emiliana Sale se je angažirala nogometaševa družina, kateri so na pomoč priskočili številni nogometni zvezdniki.

Pristojne oblasti so v četrtek končale z iskanjem pogrešanega Emiliana Sale, ki je v ponedeljek z zasebnim letalom poletel iz Nantesa v Cardiff, a svoje destinacije ni dosegel. Njegovo letalo, na katerem sta bili dve osebi, poleg Sale še pilot David Ibbotson, je brez sledu izginilo nekje nad Rokavskim prelivom.

Po tridnevni reševalni akciji so se oblasti glede na razpoložljive informacije in praktično ničnih možnostih za preživetje odločile, da reševanje končajo.

Nogometaševa družina tej odločitvi odločno nasprotuje. "Prepričani smo, da sta tako Emiliano kot pilot še vedno živa, zato je naša prioriteta, da se iskalna akcija nadaljuje. Prosim vas, da ne odnehate. Skupaj bomo nadaljevali z iskanjem in prepričana sem, da bomo našli Emiliana," je sporočila nogometaševa sestra.

emiliano sala | Avtor: Epa Epa

Žarek upanja je posijal v petek, ko je športna agencija Sport Cover sprožila kampanjo, s katero želi zbrati denarna sredstva za organizacijo zasebne iskalne akcije. Z dobrodelno akcijo na spletni platformi GoFundMe so doslej zbrali že več kot 200.000 evrov. 

Podpora družini prihaja z vsega sveta, na pomoč pa so priskočil tudi številni nogometaši. Denar za nadaljnje iskanje so prispevali trener Nantesa Vahid Halilhodžić, Ilkay Gundogan (Manchester City), Geoffrey Kondogbia (Valencia), Corentin Tolisso (Bayern München), Maxime Gonalons (Roma) in Laurent Koscielny (Arsenal). 

Sredstva je doslej prispevalo okrog 2500 ljudi, zbrati pa želijo vsaj 300.000 evrov.

V Franciji je peticijo za nadaljevanje iskalne akcije podpisalo več kot 80.000 ljudi.

Še korak dlje je šel obrambni vezist Chelseaja N'Golo Kanté, ki je pripravljen vse stroške reševalne akcije prevzeti na svoja pleča. Kanté in Sala sta bila v sezoni 2014/2015 soigralca pri francoskem prvoligašu SM Caen.

Kanté je eden najbolje plačanih nogometašev na svetu, na teden zasluži dobrih 330.000 evrov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice