Šport > Nogomet
14430 ogledov

Grozljivo sporočilo pogrešanega nogometaša: "Letalo razpada!"

sala navijači nantes Navijači Nantesa stiskajo pesti za svojega nekdanjega ljubljenca.
Pogrešani nogometaš Emiliano Sala je pred izginotjem njegovega letala sporočil, da se boji za svoje življenje.

Tragična zgodba 28-letnega napadalca Emiliana Sale, čigar letalo je v ponedeljek izginilo z radarja med letom čez Rokavski preliv nad otokom Alderney, dobiva nove razsežnosti.

reševalna akcija VB Grozno Šport Letalo izginilo, Slovenec v strahu za prijatelja

Nesrečni nogometaš se je vračal iz Nantesa v Cardiff, kjer naj bi začel novo poglavje njegove kariere, potek ko je angleški prvoligaš zanj odštel rekordnih 17 milijonov evrov.

Potniško letalo znamke Piper Malibu bi moralo v ponedeljkovih večernih urah pristati na letališču v prestolnici Walesa, vendar tja ni prispelo. Sala naj bi bil edini potnik na letalu, ki sicer sprejme pet ljudi, pogrešan pa je tudi pilot.

Emiliano Sala Tragedija Šport Reševalci se bojijo najhujšega, starši izginulega nogometaša obupani

V javnost je pricurljalo novo sporočilo, ki ga je nogometaš med usodnim letom posredoval prek aplikacije Whatsapp. Prestrašeni Sala je skupini prijateljev sporočil, da se boji za svoje življenje, saj "letalo razpada na kose." 

"Bil sem v Nantesu, kjer sem urejal določene reči. Zdaj sem spet na letalu, ki razpada na kose. Vračam se v Cardiff. Noro. Jutri bom že treniral z novo ekipo," je sporočil 28-letnik, ki se je očitno zavedal, da mu preti velika nevarnosti.

Emiliano Sala | Avtor: Epa Emiliano Sala. Epa
"Če se v naslednji uri in pol ne bomo slišali, ne vem, ali bi morali koga poslati, da me poišče. Postaja me strah," je dodal. Kmalu zatem je letalo izginilo.

Iskalno akcijo s helikopterji in reševalnimi čolni so morali ponoči zaradi slabega vremena prekiniti. Pri iskanju pomagajo tudi domačini z razpoložljivimi vodnimi plovili. Doslej so našli le nekaj manjših razbitin, po navedbah policije in reševalcev pa so možnosti za preživetje izjemno majhne. 

"Ne pričakujemo, da bomo našli preživele. Ne vemo, kaj se je zgodilo s letalom. Preprosto je izginilo. Po radijski zvezi ni bilo nobene komunikacije," je povedal vodja reševanja iz zraka John Fitzgerald in dodal, da imata pogrešana manj kot petodstotne možnosti za preživetje.

"Temperatura morja je zelo nizka," je poudaril.

Emiliano Sala "Poslednji pozdrav" Šport Tragično poslednje sporočilo izginulega nogometaša

Sala je pred povratnim letom v Cardiffu nekdanjemu soigralcu pri Nantesu zaupal, da se boji za svojo varnost. Na Otok se je namreč vračal v istem letalu, s katerim je priletel v Francijo. 

Letalo je bilo očitno v zelo slabem stanju, saj naj bi pilot pri vzletu potreboval kar štiri poskuse.

Iz Argentine se je oglasil nogometašev oče, ki ob tej tragični novici ni mogel krotiti svojih čustev. "Preprosto ne morem verjeti," je dejal v solzah, nogometaševa mama pa je v čustveni izjavi sporočila, da je njen sin "užival najlepše trenutke njegove nogometne kariere."

emiliano sala | Avtor: Epa Epa

Reševalne službe lahko za zdaj samo ugibajo o okoliščinah domnevnega strmoglavljenja letala. Če je bilo to nadzorovano, pričakujejo najdbo rešilnega splava, v primeru nanadzorovanega pikiranja v vodo pa pričakujejo oljni madež in večjo količno razbitin. "Nekaj bomo zagotovo našli. Letalo je ob izginotju letelo na 600 metrih. Pred padcem bi lahko letelo tudi od osem do deset kilometrov," je pojasnil Fitzgerald.

Iskanje Emiliano Sala | Avtor: Epa Epa

Reševalna akcija se bo nadaljevala danes.

Sala je s premierligaškim klubom podpisal triinpolletno pogodbo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Freshh @aristi9

A post shared by Emiliano Sala (@emilianosala9) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.