Šport > Nogomet
11031 ogledov

Letalo izginilo, Slovenec v strahu za prijatelja

Emiliano Sala Epa Emiliano Sala.
Iz Velike Britanije prihajajo žalostne novice v zvezi z znanim nogometašem.

Pretekli konec tedna sta francoski Nantes in premierligaš Cardiff City sklenila posel, po katerem bi se moral prvi strelec francoske ekipe - Argentinec Emiliano Sala, za 17,5 milijona evrov preseliti na Otok.

Sala, ki je v dosedanjem poteku letošnje francoske Ligue 1 zabil 12 golov in bil tako tretji najboljši strelec tekmovanja, si je slačilnico v zadnjih mesecih delil tudi s slovenskim reprezentantom Renejem Krhinom.

28-letni Sala je s Cardiffom, ki se krčevito bori za obstanek, podpisal pogodobo do poletja 2022, v Nantes pa se v nedeljo vrnil, da bi uredil še nekatere birokratske in logistične podrobnosti selitve.

V ponedeljek zvečer se je Sala v manjšem potniškem letalu znamke Piper Malibu vračal v Cardiff, toda tja ni prispel. Letalo, ki lahko sprejme pet potnikov, bi namreč okrog 22. ure moralo pristati v prestolnici Walesa, toda okrog 21.30 je izginilo z radarja, ko je letelo čez Rokavski preliv nad otokom Alderney.

mourinho guardiola Zavrača ponudbe Šport Mourinho že v prvem intervjuju nad Guardiolo in Kloppa

Francoska policija je za AFP potrdila, da domneva, da je bil Sala na izginulem letalu in da naj bi bil edini potnik. 

Policija z otoka Guernsey je v torek sporočila: "Iskanje lahkega letala PA 46 Malibu se je nadaljevalo danes zjutraj. Zaenkrat še ni nobene sledi. Letalo je letelo iz Francije v Cardiff, na krovu sta bila dva človeka."

Področje izginotja letala intenzivno preiskujejo, na delu so reševalni helikopterji.

Cardiff City se v zvezi s situacijo še ni oglasil. Sala je bil sicer rekordni nakup letošnjih povratnikov v Premier League.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.