Šport > Nogomet
726 ogledov

Mourinho že v prvem intervjuju nad Guardiolo in Kloppa

mourinho guardiola Epa
Portugalski strateg se je v prvem intervjuju po izgubi službe obregnil ob Pepa Guardiolo in Jürgena Kloppa.

Nekdanji trener Manchester Uniteda José Mourinho je prepričan, da njegova nekdanja kolega v Premier League, Pep Guardiola in Jürgen Klopp, uživata številne privilegije, medtem ko je bil sam s strani vodstva tekmovanja vseskozi podvržen drugačnemu kriteriju.

Prepričan je tudi, da imata njegova rivala brezpogojno podporo v klubskih pisarnah, česar pa za Manchester United ne more trditi. To naj bi se odražalo predvsem na nogometni tržnici. Mourinho namreč meni, da sta Guardiola in Klopp lahko kupila vsakega igralca, ki sta si ga želela, medtem ko je imel sam ogromno težav pri privabljanju nogometašev na Old Trafford.

"Poglejte primer Manchester Cityja. Guardiola v prvi sezoni ni bil prvak. Bilo je težko, saj so ljudje pričakovali zmagoviti Manchester City. Nekateri igralci so osvojili že dva naslova prvaka. Sergio Agüero, Vincent Kompany. Pep je v prvi sezoni sprejel dobre odločitve in dobil podporo," je o rivalu spregovoril Mourinho.

Klopp Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia
"V ekipi ni želel Pabla Zabalete in Bacaryja Sagnaja, dveh bočnih branilcev. Prav tako ni želel Aleksandarja Kolarova ali Gaëla Clichyja. Isto poletje je prodal štiri bočne branilec in kupil štiri nove. Prišli so Kyle Walker, Danilo, Benjamin Mendy in še nekdo. Imel je podporo. Samo poglejte, koliko nogometašev je igralo v Liverpoolu pred prihodom Jürgen Kloppa. Ni bilo Alisona, Virgila van Dijka, Andrewa Robertsona, Mohameda Salaha, Roberta Firmina, Sadia Maneja, Fabinha, Georginia Wijnalduma, Nabyja Keitaja. Ena stvar je, če ima trener proste roke in lahko izbira igralce ter tako zasleduje svojo nogometno vizijo, nekaj povsem drugega pa je, če tega ne more," se je pritoževal "Edini", ki je še drugič zapored dobil predčasno odpoved na Otoku. Pred Manchester Unitedom ga je odslovil Chelsea, s katerim je sicer v preteklosti nanizal številne uspehe.

Kljub temu ostaja eden najbolj zaželenih trenerjev na svetu. "Zelo rad bi imel takšno podporo, kot jo uživata Klopp in Guardiola. Zavrnil sem že tri ponudbe, ker nisem dobil občutka, da bi bile to, kar si želim," je odkril in opozoril na dvojna merila v Premier League.

"Nekateri ne ločijo dejanj iz strasti od nadzorovanja čustev. V podobnih situacijah smo bili priča različnim posledicam. Ko se Mourihno grdo obnaša ob robu igrišča, ko brcne plastenko ali kaj podobnega, je kaznovan, mora plačati. Ko to počne Klopp, je poseben. Ko to počne Guardiola, je poseben. Ko to počne Mourinho, je izključen," je prepričan 55-letni strateg.

jose mourinho | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice