Šport > Nogomet
974 ogledov

Guardiola pojasnil, zakaj so 'zmaličili' tretjeligaša

pep guardiola Epa Španec je po tekmi tolažil vratarja nasprotne ekipe, ki je prejel devet zadetkov.
Angleški prvak je na prvi polfinalni tekmi ligaškega pokala visoko premagal tretjeligaša Burton Albion (9:0).

Varovanci Pepa Guardiole so na domačem Etihadu prerešetali mreže Burtona (9:0) in si tako priigrali neulovljivo prednost pred povratno polfinalno tekmo angleškega ligaškega pokala.

Meščani so že ob koncu prvega polčasa vodili s štirimi goli prednosti, vendar so v nadaljevanju še pritiskali proti vratom nasprotnika in strelske vaje končali z devetimi zadetki. Gabriel Jesus je zabil štiri gole, po enega pa so prispevali Kevin de Bruyne, Oleksandr Zinčenko, Philip Foden, Kyle Walker in Riyad Mahrez. 

pep guardiola | Avtor: Epa Epa
Guardiola je za obračun s tretjeligašem na igrišče poslal močno zasedbo, ki je poskrbela za najvišjo razliko v zgodovini polfinalnih obračunov angleškega pokala.

Po zmagi je novinarjem pojasnil, zakaj njegovi varovanci tudi v drugem polčasu niso popuščali in se do konca tako rekoč izživljali nad nemočnim nasprotnikom.

"Ob polčasu smo se pogovarjali o tem, da ostanemo neusmiljeni. To je najboljši način za izkazovanje spoštovanja nasprotniku. Če pri vodstvu s 4:0 prenehaš igrati svojo igro, potem ne spoštuješ nasprotne ekipe," je pojasnil Guardiola. "Rad bi čestital igralcem Burtona za njihov dosežek. Premagali so moštva iz Premiershipa in druge lige. Zaslužijo si igrati v polfinalu. Razlika med Premier ligo in drugimi ligami je v ritmu in intenziteti. Naša liga je fizično zahtevnejša. Dosegali smo hitre gole. Nismo pričakovali, da jih bomo zabili toliko. To nam veliko pomeni," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.