Šport > Nogomet
297 ogledov

Londonski derbi odločen v korist gostiteljev

Arsenal Epa
Arsenal ujel priključek s Chelseajem.

V derbiju dneva sta se na stadionu emirates pomerila Arsenal in Chelsea. Topničarji so bili tokrat boljši predvsem v prvem polčasu, na koncu pa so se veselili redkega podviga. šele drugič v sezoni jim je uspelo namreč ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, zmagali so z 2:0.

Gostitelji so dominirali v prvih 15 minutah dvoboja, ko bi lahko zabili kar nekaj zadetkov, iz številnih priložnosti pa je bil enkrat natančen Alexandre Lacazette. Francoz je v gneči sprejel podajo z desne strani, se v kazenskem prostoru otresel dveh nasprotnikov, nato pa nekoliko z desne močno nameril v bližnji kot in zadel za zasluženih 1:0. Domači so bili blizu zadetka tudi po strelu z glavo kapetana Laurenta Koscielnyja, vratar Kepa Arrizabalaga pa je bolj kot ne srečno preprečil go. Okroglo usnje ga je zadelo v obraz.

Na drugi strani je imel izjemno priložnost Pedro, ki ga je z dolgo podajo našel David Luiz. Nekdanji član Barcelone je poskušal z lobom premagati Bernda Lena, na njegovo smolo pa je žoga za las odšla mimo okvira vrat. Od tu dalje je prevladoval Chelsea, domači pa so se zadovoljili z branjenjem in hitrimi protinapadi. Modri so imeli veliko premoč v posesti žoge, a je bila ta povsem jalova. Do konca tekme so nogometaši iz Stamford Bridga tako zmogli le en neposreden strel na okvir tekmeca. 

Če so bili tekmeci neučinkoviti, pa je Arsenal v prvem polčasu izkoristil še eno priložnost. Izvedla sta jo osrednja branilca Sokratis Papastathopoulos in Koscielny. Grk je podal pred gol, kjer se je Francoz za las izognil prepovedanemu položaju, sledil je poskus strela z glavo, ki pa ga je dolgo časa poškodovani branilec zgrešil, a ga je žoga zadela v ramo, od nje pa se je neubranljivo odbila v gol. V zaključku prvega dela bi lahko gostje nekoliko znižali zaostanek, po kotu je Marcos Alonso zadel vratnico.

V drugem polčasu si ekipa nista ustvarila veliko priložnosti. Še najbolj nevaren je izgledal poizkus Chelseajevega rezervista Rossa Barkleyja, a je strel na najbolj boleč način blokiral Koscielny. Še slabše se je tekma končala za Hectorja Bellerina, ki so ga na nosilih odnesli z igrišča. Zaradi poškodbe bo z igrišč zagotovo odsoten zelo dolgo časa.

 | Avtor: Sportklub Sportklub

Španec si je ob neželenem odhodu z zelenice prislužil aplavz, enako, vendar z drugačnim razlogom, pa se je zgodilo tudi Olivierju Giroudu. Dolgoletni član Arsenala, ki je pred letom prestopil v Chelsea, je še vedno ljubljenec občinstva na stadionu Emirates, gledalci pa so gostujočemu napadalcu ob njegovem vstopu v igro namenili tudi navijaško pesem, ki si jo je prislužil za časa igranja v rdečem dresu.

V preostalih tekmah ni bilo presenečenj. Nekaj časa je sicer visel vodilni Liverpool, ki je ob polčasu na domačem stadionu zaostajal proti Crystal Palacu. A gostitelji so hitro poskrbeli za preobrat, se nato znova znašli v manjših težavah, v zadnje minute pa vseeno krenili z vodstvom dveh zadetkov. Na koncu so slavili s 4:3. 

Na klopi Manchester Uniteda še vedno neporažen ostaja Ole Gunnar Solskjær. Ta je po odhdu Joseja Mourinha povsem preporodil rdeče vrage, ki so tokrat slavili z 2:1 proti Brightonu. Edino gostujočo točko je z remijem brez zadetkov pri Watfordu iztržil Burnley.

Premier League, 23. kolo:

Wolverhampton : Leicester City  4:3 (2:0) 
Jota 4., 64., 93., Bennett 12.; Gray 47., Coady 51./ag, Morgan 87.

Bournemouth : West Ham United  2:0 (0:0) 
Wilson 53., King 92.

Liverpool : Crystal Palace  4:3 (0:1) 
Salah 46., 75., Firmino 53., Mane 93.; Townsend 34., Tomkins 65., Meyer 95. 

Manchester United : Brighton  2:1 (2:0) 
Pogba 27./11-m, Rashford 42.; Gross 72.

Newcastle : Cardiff City  3:0 (1:0) 
Schar 24., 63., Perez 93.

Southampton : Everton  2:1 (0:0) 
Ward-Prowse 50., Digne 64./ag; Sigurdsson 91.

Watford : Burnley  0:0

Arsenal : Chelsea  2:0 (2:0)
Lacazette 14., Koscielny 39.

Nedelja: 
Huddersfield Town - Manchester City 
Fulham : Tottenham

Lestvica:
1. Liverpool 60
2. Manchester City 53 (-1)
3. Tottenham  48 (-1)
4. Chelsea 47
5. Arsenal 44
6. Manchester United 44
7. Watford 33
8. Wolverhampton 32
9. Leicester City 31
10. West Ham 31
11. Everton 30
12. Bournemouth 30
13. Brighton 26
14. Cryszal Palace 22
15. Southampton 22
16. Burnley 22
17. Newcastle 21
18. Cardiff City 19
19. Fulham 14 (-1)
20. Huddersfield Town 11 (-1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice