Šport > Košarka
4741 ogledov

Spopad evropskih velikanov, ki kraljujeta v ZDA

Luka Dončić
1/6
Getty Images
Luko Dončića in druščino čaka zahtevno gostovanje pri najboljši ekipi v ligi NBA.

Košarkarji Dallas Mavericks bodo svoj lov na končnico nadaljevali na gostovanju v Milwaukeeju, kjer se bodo pomerili z najboljšo ekipo v ligi NBA.

Milwaukee Bucks, vodilno moštvo vzhodne konference, ima po 45 tekmah na računu 33 zmag in 12 porazov (73%), kar je najboljši izkupiček v ligi. Dallas je na krilih slovenskega zvezdnika doslej zabeležil 20 zmag ter 25 porazov (44%) in kot 13. moštvo zahodne konference še vedno upa na uvrstitev v končnico.

Ekipi se bosta v dvorani Fiserv Forum pomerili v ponedeljek, 21. januarja, ob 20. uri, tekmo pa si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na programu Sportklub 1. 

 | Avtor: Sportklub Sportklub

Srečanje bo še posebej zanimivo z vidika težko pričakovanega spopada evropskih košarkarskih velikanov - Luke Dončića in Giannisa Antetokounmpa. Oba sta nesporni gonilni sili svojih moštev, to pa bo njun prvi obračun v rednem delu tekoče sezone.

Grk je še pred naborom na široko hvalil našega košarkarja in napovedal, da čaka svetla prihodnost v ligi NBA. "Luka je najbolj zanimiv igralec, kar jih je v zadnjih letih igralo to igro. Prepričan sem, da bo imel takoj velik vpliv," je napovedal lanskega julija in, kot se je izkazalo, zadel v polno.

Antetokounmpo je z naskokom najboljši igralec Milwaukeeja, saj v povprečju prispeva največ točk (26,4), skokov (12,5) in podaj (6,0). Dončić je najboljši strelec Dallasa (20,0) in prvi favorit za prestižno priznanje novinec leta.

Čudežni deček, kot so ga poimenovali že v Evropi, je v samo nekaj mesecih postal ljubljenec ameriškega občinstva in eden najbolj zanimivih košarkarjev v ligi.

luka dončić steph curry Dončićevi glasovi Šport Zvezdnik ogorčen nad izidi: "To je nespoštljivo na vseh ravneh!"

Omenjena košarkarja sta tudi Evropejca z največ glasovi za prihajajočo tekmo All-Star. Grk jih je doslej prejel več kot 3,6 milijona, kar je največ med igralci vzhodne konference.

Slovenec je pri 3,3 milijona glasov, kar ga uvršča na drugo mesto v zahodni konferenci.

Primerjava Dončić - Antetokounmpo

  Giannis Antetokounmpo Luka Dončić
Tekme 42 44
Točke 26,4 20,0
Met iz igre 58% 43,2%
Met za tri točke 17% 37%
Skoki 12,5 6,7
Podaje 6,0 5,1
Blokade 1,5 0,3
Ukradene žoge 1,4 1,2
Prosti meti 70% 73%
Izgubljene žoge 4,0 3,2
Minute 33,0 32,0

Po izračunih ESPN-ja ima Milwaukee 82,7-odstotne možnosti za zmago, Dallas zgolj 17,3. Moštvi sta doslej odigrali 73 medsebojnih tekem. Bucks so jih dobili 39, Mavericks pa 34.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice