Šport > Košarka
11665 ogledov

Zvezdnik ogorčen nad izidi: "To je nespoštljivo na vseh ravneh!"

luka dončić steph curry Reševalni pas/Twitter Marsikoga je zmotilo, da ima Dončić več glasov od Curryja.
Med košarkarskimi veljaki se krešejo mnenja o tem, koliko glasov si oziroma si ne zasluži Luka Dončića.

Medtem ko se pristaši najboljšega slovenskega košarkarja veselijo njegovega meteorskega vzpona med svetovne superzvezdnike tega športa, so nekateri še vedno prepričani, da navijaški pomp okoli 19-letnega novinca ni povsem na mestu.

Dončić je v rekordno kratkem času postal eden najbolj priljubljenih košarkarjev v ligi NBA, kar se ne nazadnje odraža tudi v glasovanju za All-Star tekmo. Obožujejo ga tako mediji kot navijači.

Luka Dončić All-Star tekma Šport Toliko glasov se je nabralo za Dončića

Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je po zadnjem štetju drugi po številu prejetih glasov med vsemi košarkarji zahodne konference. Več od njega ji je prejel samo LeBron James, ki ne velja le za najboljšega košarkarja na svetu, temveč za enega najboljših igralcev vseh časov. Več glasov od Dončića je prejel tudi Giannis Antetokounmpo, ki vodi na seznamu košarkarjev vzhodne konference.

Dončić je dobil več glasov kot številni precej bolj uveljavljeni košakrarji, kar je zelo zmotilo dvakratnega najboljšega strelca lige in sedemkratnega udeleženca All-Star vikenda Tracyja McGradyja.

Čeprav ne zanika, da si 19-letnik zasluži nastop na tekmi zvezd, pa ob tem poudarja, da je trenutni izid glasovanja nespoštljiv do nekaterih bolj zvenečnih imen lige NBA, zlasti do Stepha Curryja, Kevina Duranta in Jamesa Hardena.

Luka Dončić Lepa poteza Šport Dončić ima tudi veliko srce

"To je tako zelo nespoštljivo na vseh ravneh glasovanja," je bil nad izidom ogorčen McGrady. "Lepo vas prosim. Ne samo, da so s tem, ko soLuki namenili več glasov kot Curryju, nespoštljivi do igralca, ki je spremenil podobo današnje košarke..." je nadaljeval, nakar je vskočila voditeljica. "Ampak on je vsaj v začetni peterki. Kaj pa Kevin Durant in James Harden?" je vprašala.

"KD in James Harden, ali se šalite? Ne trdim, da Dončić ne sodi na All-Star tekmo, ampak da je pred njima, ki sploh nista na tem seznamu? To je noro. Res pa je, da KD in Harden nista ljubljenca navijačev. To razumem," je dodal McGrady.

tracy mcgrady | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončiću se nasmihu izjemen dosežek, saj lahko postane šele prvi novinec po Yao Mingu, ki bi si zagotovil mesto v začetni peterki na tekmi zvezd. Pred Mingom je to uspelo nekdanjemu vrhunskemu košarkarju Grantu Hillu.

Prav Hill je v odzivu na izide glasovanja podprl Slovenca in dal jasno vedeti, da se ne strinja z McGradyjem.

"Nimam pripomb. Niti malo me ne moti. Navijači so bili dokaj točni. LeBron in Antetokounmpo naj bosta kapetana. Luka iz tekme v tekmo dosega številke in še naprej sije v polnem sijaju. Ne samo, da bo Luka All-Star, ampak bo zaigral v prvi peterki," je prepričan Hill.

grant hill | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 4
  • perhan63 08:02 19.januar 2019.

    zamurci so največji rasisti..