Šport > Košarka
4862 ogledov

Toliko glasov se je nabralo za Dončića

Luka Dončić Epa
Nore številke.

Luka Dončić po številu glasov za tekmo All-Stars zaostaja le za LeBronom Jamesom in Giannisom Antetokounmpom. Sloviti Američan je prejel 3.770.807, Grk 3.626.909, Slovenec pa 3.301.825 glasov. Edini poleg omenjene trojice, ki je presegel številko treh milijonov, je še Kyrie Irving.

Dončić tako ostaja drugi po številu glasov na Zahodu. Tretji na Zahodu je Stephen Curry iz Golden State Warriors z 2.979.080 glasovi. Mladi Slovenec ima tako več glasov kot nekateri bolj uveljavljeni igralci NBA, kot so Derrick Rose, Paul George, James Harden, Russell Westbrook, Kevin Durant ... Glasovi navijačev v ligi NBA sicer prinašajo le 50 odstotkov odločitve o tem, kdo bo zaigral na tekmi vseh zvezd. Svoje bodo morali dodati igralci lige in predstavniki medijev.

Javno spletno in mobilno glasovanje za predstavnike lige, ki se bodo pomerili v vsakoletni ekshibicijski tekmi najsvetlejših zvezd, je odprto do 21. januarja. 

Člani začetnih peterk obeh ekip, ki jih bosta med izglasovanimi izbrala kapetana - to bosta igralca z največ prejetimi glasovi med vsemi - bodo znani 24. januarja. Teden dni kasneje bo razkritih še 20 rezervnih igralcev po izboru obeh trenerjev.

Če bi se Dončiću uspelo uvrstiti v začetno peterko za tekmo zvezd, bi postal prvi Slovenec doslej, ki bi mu pripadla ta čast, in drugi z nastopom. Lani je bil po trenerskem izboru kot prvi med slovenskimi košarkarji za all-star izbran Dragić, ki pa ima letos v Miamiju veliko težav s poškodbo kolena. Dončić bi postal tudi drugi najmlajši igralec z nastopom na tej tekmi nasploh za Kobejem Bryantom. Slednji je bil na dan nastopa leta 1998 star 19 let in 175 dni, Dončić pa bi bil v primeru nastopa star 19 let in 354 dni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice