Šport > Košarka
6678 ogledov

To je trenutek, na katerega so čakali navijači

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Zabijanje, vrhunske podaje in trojka ob zvoku sirene. Vse to in še več je v enem večeru spet pokazal Luka Dončić.

Mladi zvednik Dallas Mavericks je v domači dvorani znova blestel na tekmi San Antonio Spurs, a je njegova ekipa tudi zaradi nekoliko slabše predstave Dončićevih soigralcev na koncu izgubila s 101:105.

Luka Dončić Vrhunska predstava Šport Soigralci vse težje sledijo Lukovemu tempu

Dončić je na parketu preživel slabih 36 minut in dosegel 25 točk, osem skokov ter osem podaj. Ukradel je eno, izgubil pa dve žogi. Zadel je 48 odstotkov metov iz igre (10/21), 33 odstotkov metov izza črte (3/9) in oba prosta meta (100%).

Med odmevnejšimi potezami je bila nedvomno prva podaja veteranu Dirku Nowitzkemu, pri čemer je Dončić znova prikazal zares izjemen pregled nad igriščem. "Vedel sem, da bo zadel, ko sem mu podal za prvo trojko. Občutek je bil poseben," je dejal po tekmi.

Njegovo mnenje so delili tudi navijači in nekateri novinarji. "Moje življenje je popolno. Luka Dončić s prvo podajo Dirku Nowitzkemu," je na tviterju zapisal novinar Dallas Mavs Isaac Harris.

Dončić je vpisal 13. zabijanje v sezoni in zadel trojko z velike razdalje ob izteku napada v tretji četrtini, ko je imel Dallas na voljo samo še 0,8 sekunde.

Komentarjev 2
  • izy 10:21 17.januar 2019.

    Dončič je večkrat zabil v koš, kot je dal letos skupaj točk Nowitzki :)

Sorodne novice