Šport > Košarka
374 ogledov

Bojevniki uprizorili rekorden šov, kakršnega še ni bilo

steph curry Steph Curry je tekmo končal z 31 točkami.
V košarkarski ligi NBA je padel nov rekord na tekmi najboljših ekip v zahodni konferenci.

Aktualni prvaki severnoameriške košarkarske lige Golden State Warrior so ponoči onstran Atlantika na gostovanju pri Denver Nuggets uprizorili predstavo za anale. Še nobeno moštvo poprej v ligi NBA v prvi četrtini ni tekmecem nasulo 51 točk. To je uspelo Stephenu Curryju in druščini, ki so z desetimi trojkami postavili tudi nov rekord franšize.

Pred bojevniki so rekordno uvodno četrtino odigrali košarkarji Phoenix Suns 10. novembra 1990, prav tako proti Denverju, ko so nasuli 50 točk. Košarkarji Golden Stata so bili v derbiju dveh najmočnejših ekip Zahoda razred zase. Denver so ugnali z izidom 142:111, z razmerjem zmag in porazov 30-14 pa so se zavihteli na prvo mesto razpredelnice zahodne konference. Drugi Denver ima eno zmago manj.

To je bila že peta zaporedna zmaga bojevnikov. Curry in Klay Thompson sta tekmo končala s skupnim izkupičkom 62 točk, vsak je prispeval po 31 točk, Kevin Durant je dodal 27 točk, Draymond Green je vpisal 13 podaj, kar je največ v sezoni.

"To je bil ognjemet," je predstavo moštva pospremil trener Steve Kerr.

Košarkarji Miami Heat, brez poškodovanega Gorana Dragića, so izgubili v gosteh pri Milwaukee Bucks s 86:124. Miami sicer ostaja trdno zasidran na mestih, ki vodijo v končnico. Trenutno so z razmerjem zmag in porazov 21-21 šesta najboljša ekipa vzhodne konference. Na vrhu Vzhoda je kanadska franšiza Toronto Raptors s 33 zmagami in 12 porazi.

Za Milwaukee je Giannis Antetokounmpo vpisal trojni dvojček z 12 točkami, 10 skoki in 10 podajami. To je bil njegov četrti trojni dvojček v sezoni in trinajsti v karieri.

Košarkarji Dallas Mavericks (20-23), ki so na 13. mestu na lestvici zahodne konference, so imeli prost večer. Naslednja akcija Dallas, za katerega igra slovenski čudežni deček Luka Dončić, čaka v petek zjutraj po slovenskem času, ko bodo gostili San Antonio Spurs (25-20), sedmo najboljšo ekipo Zahoda.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Phoenix Suns 131:97
Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 149:107
Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 142:126
Milwaukee Bucks - Miami Heat 124:86
(Goran Dragić zaradi poškodbe ni zaigral za Miami)
Denver Nuggets - Golden State Warriors 111:142
Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 107:100

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice